Yolande Vesters, moderator – Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024 by VHC BV, VanDrie Group en Euro-Toques Nederland

yolande, jonge keukenhelden en het glazen kalf

” Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf” powered by VHC BV, VanDrie Group en Euro-Toques Nederland.

Yolande Vesters – Voorzitter Euro-Toques Nederland

Yolande heeft een grote passie voor Horeca, ruim 40 jaar als (sterren)restaurantbezoeker in binnen- en buitenland en sinds 10 jaar als Chef Patron van Restaurant ’t Molenhuys Rijkevoort. In 2014 staat zij als finalist van de RieslingWeeks ( Wines of Germany) op het podium van de Amsterdam Arena. Gevolgd door opname in de Gault & Millau gids ( 13 punten),  de Lekker 500 en Grootspraak ( maar liefst 5 druiventrosjes) . In 2019 wordt ’t Molenhuys door Proefschrift Restaurants van Jan van Lissum gekozen tot beste Prijs Plezier Restaurant van het jaar. In de culinaire rubriek “Lekker” van De Gelderlander (DMG Groep) scoort ’t Molenhuys een 9 en ook Pieter Nijdam ( De Telegraaf) spreekt lovende woorden. Dit alles als autodidact met een grote liefde voor het vak, want oorspronkelijk heeft zij 15 jaar eigen praktijken als logopediste en is zij 15 jaar directeur van een eigen Internationaal meubelbedrijf. Begrippen als communicatie, organisatie en bestuurlijke vaardigheden zijn haar op het lijf geschreven. Yolande is 1 januari 2022  voorzitter van Euro-Toques Nederland . Haar doel is de vereniging en het logo zichtbaar te maken voor de gast en te werken aan een hechte vereniging van restaurateurs die allen De Euro-Toques Code van Eer aanhangen. Woensdag 25 augustus treedt zij op als moderator tijdens de wedstrijd “Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf”2024

De opdracht

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 26 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Tijdens deze wedstrijd wordt een drie gangen menu van Euro-Toques waardige producten uit eigen omgeving bereid.  De chefs maken een keuze voor natuurzuivere, lokale seizoensproducten en verwerken deze tot hedendaagse gerechten in smaak en opmaak waarbij de ingrediënten herkenbaar blijven. In het menu is één recept uit de “Escoffier” verwerkt. Ook zal er in één van de gangen een kalfsvlees product verwerkt worden: de winnaar van dit onderdeel zal naar huis gaan met Het Glazen Kalf. De winnaar van alle onderdelen wordt gekozen tot winnaar van de Jonge Keukenhelden ( voorheen Young Chef Award).

VHC B.V. stelt een beurs beschikbaar voor de winnaar van de Jonge Keukenhelden

VHC B.V. stelt ook dit jaar een beurs beschikbaar voor de winnaar van de Jonge Keukenhelden. Deze beurs kan gebruikt worden om een mooie stage in het buitenland te lopen bij één van de vele Euro-Toques International restaurants. Vorig jaar liep Bart Eker van Kasteel Kerckebosch in Zeist bijvoorbeeld een week mee bij Restaurant Chapter One ** in Dublin. Bart: ”  Ik bedank VHC B.V. voor deze zeer leerzame ervaring, ik heb veel technieken en producten geleerd die ik mee kan nemen en die mij een betere kok zullen maken. Maar vooral de ervaring en inspiratie zijn dingen die ik niet zal vergeten.”

VanDrie Group met Het Glazen Kalf

Het Glazen Kalf is een jaarlijkse kookwedstrijd met kalfsvlees voor culinaire professionals georganiseerd door de VanDrie Group. De winnaar van het onderdeel: bereiden van één van de gangen met een kalfsproduct naar keuze (met twee bereidingstechnieken) wint het unieke beeld Glazen Kalf, een cheque voor kalfsvlees en een cheque voor een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier.