Werken bij Landgoed Huize Bergen in Vught biedt kansen!
De zoektocht van Iris van Baar naar een culinaire uitdaging.
Tijdens haar sollicitatie bij Landgoed Huize Bergen in Vught blijkt dat Iris van Baar (26) zoekt naar een culinaire uitdaging. Ze solliciteerde voor de functie van Junior Sous-chef, met heldere ambities zoals duidelijke communicatie in de keuken, koken met duurzame en lokale ingrediënten en het realiseren van een eigen moestuin met uitbreiding van de historische kruidentuin op het landgoed in Vught.
Landgoed Huize Bergen biedt kansen aan medewerkers.
Deze ambities vielen op, en Iris begon haar interne training tot chef-kok in 2023, snel groeiend naar een vakbekwaam chef-kok met haar eigen team. Veronique van Bree, Directeur van Joannes Hospitality (EIGENTIJDSERF, Landgoed Huize Bergen, en de Joannes Bosco Stichting), benadrukt het belang van kansen bieden aan medewerkers. Doorgroeien, kansen bieden en het stimuleren van persoonlijke kwaliteiten staan centraal bij Joannes Hospitality. Dit blijkt succesvol, zoals te zien is bij Iris van Baar, die deze kans met enthousiasme heeft aangepakt.
Iris vertelt: “Ik wist wat ik wilde bereiken in mijn carrière als kok. Ze luisteren naar mijn ambities en zetten dit om naar mogelijkheden. Ik ben Veronique van Bree hier ook heel dankbaar voor!” licht Iris met een grote glimlach toe.
Menu Expérience
Iris vertelt verder: “Ik verras onze gasten met een echte culinaire beleving. Bij Landgoed Huize Bergen bieden wij een Menu Expérience aan, waarbij gasten worden verrast door ‘de keuze van de chef-kok’. Ons menu bestaat uit wisselende gerechten, op basis van seizoensgebonden producten. Hiervoor werk ik samen met Heerkens Groente en Fruit uit Nistelrode, en G&B Yerseke en Middelburg – Meat & Seafoodmarkt. Met speciale aandacht voor de echte bakker van brood, La Boulangerie Goossens in Vught. Ik ben trots op deze samenwerking en de kwaliteitsproducten die zij leveren. Voor mij staat de gastervaring voorop. Kwaliteit ingrediënten inkopen, dat proef je op het bord!”
Met trots presenteert Iris haar eigen menu, speciaal ontwikkeld met de gasten van Landgoed Huize Bergen in gedachten. “Voor het nieuwe menu bereid ik als voorgerecht makreel, gegaard in limoen ceviche, geserveerd met frisse limoen-komkommergelei, appel en zelfgemaakte crème fraîche. Het hoofdgerecht is sukade, 2 dagen langzaam gegaard voor een malse structuur. Geserveerd met gestoofde flower sprouts, bataatcrème en sous-vide gegaarde paarse wortels. De sukade wordt afgemaakt met een dikke truffeljus en gebruineerde gehakte hazelnoten. En als dessert serveer ik banaan bereid op vijf uitdagende manieren, gecombineerd met een vegan meringue, intense toffee gel en toffee ijs. Ik hoop hiermee de gast een onvergetelijke en zeer smakelijke ervaring mee te geven.”
Bij Landgoed Huize Bergen dineren gasten in prachtige stijlkamers zoals De Kinderkamer, De Kamer van Mijnheer en De Eetkamer. Namen met een knipoog naar de historische bestemming toen Charlotte (1880) en haar man Willem van Beuningen (1873) het landhuis als woonhuis gebruikten.
Reserveren kan via +31 73 658 04 00 of via reserveringen@huizebergen.nl
Bezoek onze website voor meer informatie: https://www.huizebergen.nl