Vishandel Wennekes : duurzame totaalleverancier ** voor eetcafé tot en met fine dining

wennekes vishandel, euro-toques nederland

wennekes vishandel, euro-toques nederland partnerOver Vishandel Wennekes

‘Vakmanschap in Vis sinds 1928’ is de slogan van ons 3e generatie familiebedrijf, waarbij we terugdenken aan opa Teun, die in de beginjaren met de bakfiets van het Achterhoekse ’s-Heerenberg naar Rotterdam fietste om een ton haringen te halen voor de verkoop. In 1974 opgevolgd door zijn zoon Tonny, die samen met zijn vrouw Johanna in 1991 de viswinkel met fileerderij bouwde op het industrieterrein net buiten ’s-Heerenberg. En waar sinds 2014 zoon Dave Wennekes aan het roer staat.

Onder zijn bezielende leiding staan de vier verkoopwagens op meer dan negentien markten in de regio en is naast de viswinkel ook de horecagroothandel verder uitgebouwd. In 2023 is op dezelfde plek een duurzaam en innovatief pand herrezen; klaar voor de volgende generatie.

wennekes vishandel, euro-toques nederlandAmbachtelijk bedrijf

“We zijn een ambachtelijk bedrijf waar de haring nog met de hand wordt schoongemaakt,” legt Dave uit. “Zalm wordt huisgerookt, op een ambachtelijke hangende manier, we hebben een eerlijke keuken waar chef-kok Henry Bergevoet de scepter zwaait en waar soepen, sauzen en salades worden gemaakt zonder additieven.

Henry is leermeester op scholen, werkt samen met de Smaakacademie Achterhoek en met zorginstellingen en ziekenhuizen, om ervoor te zorgen dat ook daar goede vis gegeten wordt.”

wennekes vishandel, euro-toques nederlandDuurzaamheid hoog in het vaandel

“Ons pand heeft een warmte-terugwin-installatie, waarbij de warmte die vrijkomt uit de motoren van de koelingen wordt opgevangen en gebruikt voor de warmwatervoorziening en de verwarming van het pand zelf,” vertelt Dave. “Verder hebben we een tempex-pers die de verpakkingen van de vis volledig samenperst, wat we vervolgens verkopen en waar bijvoorbeeld isolatiemateriaal van gemaakt wordt.”

“Wat ook mooi is,” valt Henry bij: “is dat we de gastronoombakken, die we gebruiken om de vis in te leveren aan onze klanten, ook weer mee terug nemen, waarna ze hergebruikt worden door bijvoorbeeld plantenkwekerijen.

wennekes vishandel, euro-toques nederland, partnerKeurmerken ASC en MSC

“De traceerbaarheid van de vis is volkomen inzichtelijk. Waar komt de vis vandaan? Hoe wordt hij gekweekt?” licht Dave toe, waarbij Henry aanvult: “Uiteraard voeren we ook het ASC-keurmerk voor gekweekte vis en het MSC-keurmerk voor wildvangst, omdat we duurzame vangstmethodes en een duurzaam visbestand ontzettend belangrijk vinden.

We stimuleren ‘koken met de seizoenen’, leveren vis met zo min mogelijk food miles en staan klaar voor alle koks van eetcafés tot en met fine dining restaurants.”

wennekes vishandel, euro-toques nederland, partnerAlles naar wens voor de koks gemaakt

“Wat de kok wil hebben, is wat wij leveren,” legt Henry uit. “Geportioneerd, geschubd, gevacumeerd, los in ijs of in papieren verpakking. Het is allemaal mogelijk.

We sturen wekelijkse whatsappberichten aan de chef-koks met daarin mooie aanbiedingen voor alle vissen van het seizoen. Mocht een bepaalde gewenste vissoort niet leverbaar zijn, dan komen we altijd met een passend alternatief.
We bezorgen van dinsdag tot en met zaterdag, omdat er op maandag geen aanvoer en afslag van verse vis is.

wennekes vishandel, euro-toques nederland, partnerTachtig procent van de vis is al verkocht voordat het bij ons binnenkomt. Daardoor kunnen we met recht zeggen dat onze vis kraakvers is en ‘so ready to eat!’

Wil je de whatsappberichten met aanbiedingen (vrijblijvend) ontvangen?
Stuur dan een appje naar: 06 – 5114 5996

Wil je een (proef)bestelling doen?
Meld je dan hier aan.

Liever eerst contact?
Stuur een e-mail naar henry@vishandelwennekes.nl of bel hem op bovenstaand telefoonnummer.

Yolande Vesters, Euro-Toques Nederland.