,

Smaakvolle gerechten met een “Touch van EAUX” simpel en complex, gewoon maar verfijnd, huisgemaakt en toch modern, pure & bold en extreem smaakvol bij EAUX POSSE.   

Euro-Toques Nederland, EAUX POSSE, hotspot, Rotterdam Havengebied

EAUX POSSE, Euro-Toques Nederland, Oesters, Hotspot RotterdamHet is steeds weer een aangename verrassing kennis te maken met restaurants, chefs en hun brigade die kiezen voor een geheel eigen stijl en filosofie binnen de gastronomie. Zij laten zich niet leiden door trends maar ontwikkelen vanuit eigen visie een onderscheidende benadering van keuken en gerechten. Collectief Posse (her)ontwikkelt ruimtes, uniek en doordrenkt van gastronomie, filosofie en lifestyle die mensen dichter bij elkaar brengt. Zo werd een oude havenkroeg aan de oevers van de Maas aan de rauwe rand van het Lloydkwartier door Mister Posse zelf eigenhandig omgebouwd naar het hippe restaurant EAUX. Interieur, fotografie en muziek zijn naar eigen smaak van Paul en brengen je EAUX POSSE, Euro-Toques Nederland, hotspot Rotterdam, direct in Franse sferen. Vanuit dit betrekkelijk kleine restaurant is het uitzicht over de Maas , het kabbelende water en het constante scheepsverkeer groots. Bij EAUX POSSE in Rotterdam was het oorspronkelijke uitgangspunt de Noord Spaanse en Zuid Franse keuken. Stoer en eigenzinnig, eigenschappen die eigenaar en mode-fotograaf Paul Posse en chef Jurren Terlouw enorm aanspraken. Pure producten, stoer en herkenbaar verwerkt in smaakvolle gerechten. Of, zoals Posse het zelf omschrijft: “de smaken overgoten met een “touch of EAUX”, simpele maar complexe gerechten, gewoon maar toch verfijnd, huisgemaakt en modern, pure & bold en vooral extreem smaakvol, EAUX POSSE, Euro-Toques Nederland, Hotspot Rotterdam, plantbasedgeflankeerd met passende wijnen. De wijnen variëren van klassiek Spaans en Frans tot interessante moderne en Vin Nature wijnen.  De keuze aan gerechten is ruim. Naast het á la carte menu is het mogelijk de chef het menu te laten kiezen of een keuze te maken voor het “Histoire d’EAUX” menu. Het feest gaat beginnen. Als aperitief 3 bereidingen van de Irish Mör Oyster: naturel, met viltwier ijs en met pickles en oesterschuim. Fris, romig en ziltig en een feestje met het glas Crèmant de Bourgogne. Hierna volgt een uitgebreide tour door de gerechten van de menukaart. Aangenaam is dat groenten hierbij in de hoofdrol zijn: herkenbaar verwerkt tot (h)eerlijke Euro-Toques Nederland restaurant EAUX POSSE, plantbased, stoere smaken, hotspot Rotterdamgerechten. De tiède van gebrande makreel is vergezeld door een pesto op basis van daslook en zeewier, een aardappelkrokantje met zeewier en  ingelegde sjalot. Lauwwarm en smaakvol. Het 2e gerechtje is een tartaar van bospeen met mierikswortel, een mousse van blauwe kaas, ingelegde paarse wortel, een chipsje van truffelaardappel, een poeder van gedroogde paarse wortel en een helder groene olie van peterselie. Geheel vegetarisch waarbij de wortel herkenbaar en puur is verwerkt in mooie combinatie met de peterselie olie en de blauwaderkaas. Hierbij schenkt onze gastvrouw een frisse Loire wijn: een Gris 2022 van Domaine  Colin uit de Coteaux Vendômies, een Euro-Toques Nederland restaurant EAUX POSSE nieuwe hotspot Rotterdam, pure (h)eerlijke ingrediënten en gerechten, groenten in de hoofdrol.frisse rosé met de kruidigheid van specerijen en een licht pepertje. De 2 volgende gerechtjes van onze “L’Histoire d’EAUX” worden gebracht. Chef Jurren Terlouw ligt de gerechten steeds toe. Een millefeuille van zachtgegaarde knolselderij, crème van peer en macadamia en gefermenteerde knolselderij met daarop huisgerookte knolselderij, in  een olie van laurier en rode wijnazijn. Een kalfsrosbief met gebrande witte asperge, lamsoortjes, krokant gebakken zee eik en een crème van bieslook. Opnieuw lekkere smaakvolle gerechten waarvan de ingrediënten puur en herkenbaar verwerkt zijn waardoor ze een heel eigen karakter krijgen. Stoer, aanwezig, weet wat je Euro-Toques Nederland restaurant EAUX POSSE, hotspot Rotterdam, pure herkenbare producteneet. De wijn die bij deze gerechten wordt geschonken is een Haltinger Winzer EG Grauburgunder Reserve uit Burgerland Baden. Een frisse Pinot Gris, bleekgeel van kleur en met geuren van peer, honing en meloen. De smaak is zacht en wordt mooi opgefrist door fijne zuren. De wijn is hiermee goed in paring met de smaakvolle bereidingen van de groenten en peer. Dan volgt een vegetarische salade/tartaar van doperwt met aardappel en groene asperge, schuim van doperwt en munt, zuurdesem croutons en venkelzaad. Lekker fris, klassiek maar ook weer opvallend door de verwerking van munt en venkelzaad. Daarbij een klassieke bereiding van Tartare de Boeuf met een duxelle van paddenstoel, een aardappel  krokantje en gefrituurde kappertjes. Hierbij wordt een glas Les Bertholets 100% Chardonnay van Paul Albert uit de Languedoc Rousillon geschonken. Goudgeel van kleur, mooi geïntegreerd hout, subtiel vettig met een lange afdronk, vol en rijk van smaak met elementen van rijp geel fruit, kokos en mango. Een wijn die heerlijk drinkt bij zowel het frisse vegetarische doperwt munt gerecht als de klassieke steaktartaar. We gaan naar de warme gerechten. Het vegetarische hoofdgerecht “Ontgonnen prei” bestaat uit zacht gestoofde prei omwikkelt met nori in een jus van Beurre Blanc en prei met furikake. Het vishoofdgerecht is een licht Euro-Toques Nederland restaurant EAUX POSSE, hotspot Rotterdam, kraakverse pure productengebakken heilbot filet op bladspinazie en remoulade met een schaaldierenjus . Opnieuw subtiele bereidingen van uiterst verse ingrediënten die geheel in eigen waarde worden gelaten.  Bij het hoofdgerecht wordt de Les Chemins de L’Arkose Les Dômes sur basalte geschonken. Een biologische wijn van de Gamay Noir uit de Auvergne op de basaltische Noordelijke helling van de Corent-vulkaan . Donker robijn van kleur, expressief in de neus met tonen van rijp zwart fruit, citrus en kruiden. De smaak is rond, fris en weelderig, de afdronk fris en fruitig. Het nagerecht: Dark Chocolate & Blue Cheese met perenijs. Een klassieke bereiding, eigentijds door het gebruik Euro-Toques Nederland restaurant EAUX POSSE, Rotterdam hotspot, pure herkenbare smakenvan de bijzondere elementen en getuigend van groot vakmanschap. Wat moet er nog meer gezegd worden: hier is vakmanschap en passie aanwezig. Paul Posse, chef Jurren en het team zijn goed op elkaar afgestemd en werken in elkaars verlengde. Zo worden de gerechten erg mooi opgemaakt met oog voor kleuren, evenwichtig en details zonder overdreven liflafjes. Er wordt gewerkt met pure, eerlijke producten veelal biologisch. Groenten krijgen een hoofdrol, maar een mooi stukje vis of vlees worden niet geschuwd. Het ondernemerschap wordt gezien als “Way of living” en is juist daardoor onderscheidend. Welkom bij Euro-Toques Nederland!
Yolande Vesters, voorzitter Euro-Toques Nederland, 07-05-2023