Euro-Toques ondersteunt Team Smaaklessen & EU Schoolfruit Wageningen University Research

oase bergen op zoom, kok in de klas, euro-toques nederland

Door Smaaklessen doen kinderen spelenderwijs kennis en vaardigheden op rondom eten. Hierdoor zijn zij beter in staat om bewuste, duurzame én gezonde voedselkeuzes te maken.

kok in de klas, hoeve de boogaard, euro-toques nederlandSmaaklessen is een lesprogramma waarbij kinderen hun eten ontdekken en verkennen door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken. Smaaklessen is er voor groep 1 t/m 8, de kinderopvang en de buitenschoolse opvang. De vijf thema’s die in Smaaklessen aan bod komen zijn: smaak, gezondheid, herkomst, consumentenvaardigheden en koken. Het lesmateriaal van Smaaklessen voldoet aan kwaliteitseisen waaronder objectiviteit en geen reclame in de klas. Het lesmateriaal wordt gratis aangeboden op www.voedseleducatie.nl. Kinderen met goede voedselkennis en vaardigheden zijn in staat om bewuste, duurzame én gezonde keuzes te maken op het gebied van voedsel en voeding.

morille, kok in de klas,, euro-toques nederlandSmaaklessen versus Kok in de Klas

De kooklessen van Kok in de Klas worden in 2024 opgenomen in de nieuwe versie van Smaaklessen. Bij het jaarlijkse evenement Kok in de Klas worden de kooklessen extra onder de aandacht gebracht.

Kok in de Klas maakt kinderen enthousiast voor koken. Hierdoor gaan ze thuis ook vaker meehelpen in de keuken en zo ontdekken ze van alles over gezond en duurzaam eten.

kalkoentje, kok in de klas, euro-toques nederlandHet hoofddoel van Kok in de Klas is om kinderen te enthousiasmeren voor koken. Onderliggende doelen zijn:

  1. Kennis opdoen over koken, smaak, gezondheid en herkomst
  2. Het leren van verschillende kookvaardigheden.

Wanneer kinderen koken leuk vinden en vaardiger zijn dan gaan zij vaker meehelpen in de keuken. Hierdoor komen ze, al doende, meer te weten over gezond en duurzaam eten.

Oproep Euro-Toques Nederland Chefs

euro-toques nederland, wur wageningen, kok in de klasEuro-Toques chefs staan als geen ander voor ambacht , kwaliteit, (H)eerlijke natuurzuivere producten liefst uit de streek en met het seizoen om onnodige foodmiles te vermijden. Het is van groot belang dit gedachtengoed door te geven aan de volgende generatie want gezond eten is van groot belang voor een gezonde maatschappij. Doe daarom mee aan “Kok in de Klas 2024”. Een groot aantal ambassadeurs van de 12 provinciën van Euro-Toques zijn je al voorgegaan. Het geeft je een hoop zichtbaarheid en wellicht motiveer je zo de jeugd te kiezen voor ons fijne koksvak.