René Brienen begint naar eigen zeggen aan zijn tweede jeugd in Bonaire

Vertrek uit Well nabij

Wij ontmoeten sterrenchef René Brienen die net terug is van vakantie op Bonaire bij restaurant Graaf ter Horst. René was daar op uitnodiging van Vincent van der Valk, eigenaar van het Plaza Beach & Dive Resort Bonaire in Kralendijk. René was daar om voor enkele exclusieve partijen te koken en werd ter plekke óók benaderd door Vincent van der Valk voor een functie als creatief culinair directeur van het bekende Van der Valk Resort op het Caribische eiland. Brienen dacht eerst dat het een grap was maar toen bleek dat dit een seriuze vraag was heeft hij er goed over nagedacht. Hij heeft besloten de uitdaging aan te gaan en aan zijn derde jeugd te beginnen. Zoals bij iedereen bekend zal zijn is zijn vrouw Manja eind december 2024 overleden. Het pand van zijn restaurant was toen net verkocht aan de Provinciale Waterstaat en mocht nog één jaar als restaurant gerund worden. In eerste instantie besloot René weer aan de slag te gaan maar nu dit project op zijn pad komt gaan vroegere eigenaren en goede vrienden Sjaak en Gerdien Janssen dit m.i.v. 1 april doen. Brienen verruilt dan de Limburgse Maas naar de Caribische Zee “echt Well!”

De keuken naar een hoger niveau trekken

René krijgt als taak de menukaart naar een hoger nivau te trekken. Hij wordt eindverantwoordelijk voor de conceptontwikkeling en de menu-strategie. Vanzelfsprekend zal hij inspelen op culinaire trends zoals seizoens- en lokale producten, duurzame bedrijfsvoering en eigentijdse technieken. Bij Plaza Beach Resort zal René slechts deels zelf in de keuken staan . Hij fungeert ook als coach bij het opleiden van medewerkers. ” Een enorme uitdaging, waar ik heel veel zin in heb.’

Hostellerie am Schwarzsee

Het eerste weekend van april reist hij traditioneel naar het bekende Hostellerie am Schwarzsee in Zwitserland van zijn goede vriend de Limburger Peter Roodbeen voor de “Aspergebedevaart”. Dit doen ze dit jaar alweer voor de twaalfde keer. Twaalf chefs die samen maar liefst tien Michelinsterren bij elkaar hebben gekookt verzorgen voor maar liefst 150 Nederlandse en Zwitserse gasten het beroemde aspergefeest. Over twee weken vertrekt hij dan toch echt naar Bonaire. Na al het verdriet van de afgelopen maanden heb ik nu met alle nieuwe ontwikkelingen tegelijk ook het gevoel dat ik aan mijn tweede jeugd ga beginnen.’