Programma Euro-Toques Nederland & International tijdens horeca vakbeurs BBB Maastricht 2024

bbb maastricht 2024, euro-toques nederland

Zondag 6 oktober 14.00 – 16.30 uur

Tijdens de exclusieve Folie Culinaire Preview Day zullen de Partners van Euro-Toques je inspireren met producten en diensten van het hoogste culinaire niveau. Ontmoet (inter) nationale sterrenchefs en bezoek kook- en productdemonstraties. Folie Culinaire biedt een compleet overzicht van (non)food, wijn en overige producten en services uit het hogere segment. Aan de Chef’s Table kunt u genieten van unieke gerechten en bijpassende wijnen van sterren chefs Jozua Jaring – Ratatouille Food & Wine * Haarlem en Servais Tielman – Beluga Loves You * Maastricht ( beide lid van Euro-Toques) gepresenteerd door Dennis van Veen.

Maandag 7 oktober 10.00 – 17.00 uur

  • BBB Maastricht, Euro-Toques Nederland7 oktober 10.00 – 17.00 uur gaat de Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland van start in de Battle Area van de BBB. Tijdens deze wedstrijd maken de deelnemers een drie-gangen menu met eigen streek- en seizoensproducten die Euro-Toqueswaardig zijn en presenteren dit menu aan de jury.  Alle producten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef brengt zijn maître mee om het publiek en de jury te vertellen over de samenstelling van het gerecht en de pairing met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Kameraod Brouwers. Zij moeten tenminste één van deze bieren inzetten om een mooie bier-spijs combinatie te bereiden. Vanzelfsprekend mogen er meer bieren ingezet worden van Kameraod Brouwers. De uitreiking van deze wedstrijd zal rond 17.00 uur plaatsvinden.
  • 7 oktober 10.00 – 18.00 uur kunt u een groot aantal Euro-Toques Nederland Partners bezoeken aan het Partner Paviljoen en daarom heen op de Folie Culinaire.

Dinsdag 8 oktober 10.00 – 18.00 uur

Ook nu bezoek je de Euro-Toques Nederland Partners op de Folie Culinaire. Tevens zal er een board-meeting plaatsvinden van Euro-Toques International. Bestuur van een groot aantal aangesloten landen als Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Roemenië etc. zullen aanwezig zijn voor deze belangrijke bijeenkomst en na de lunch de beursvloer betreden.

PALUX INNOVATION AWARD, EURO-TOQUES NEDERLAND, FOLIE CULINAIREWoensdag 9 oktober 11.00 – 17.00 uur

Bezoek het Euro-Toques Nederland Partner Paviljoen en de aanwezige Partners op de Folie Culinaire. In de demo-keuken van Culinaire Saisonnier zal vanaf 11.00 uur om de PALUX Innovation Award International 2024 gestreden worden door maar liefst acht Euro-Toques International chefs uit o.a. België, Duitsland, Roemenië en Nederland. Jonge talenten presenteren een signature gerecht met Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques: (H)eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. De gerechten worden ter plaatse bereid in de demo-keuken van Culinaire Saisonnier. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, de gebruikte technieken en producten. Ze vertellen waar hun restaurant voor staat in samenspraak met  moderator Ramona van Zweden. Na de prijsuitreiking door de Internationale jury zal de traditionele afsluitende Bier & Bitterballen Party plaatsvinden

Foto: Eelco van Wieringen Buro Publieke Werken