Ware kwaliteit verloochent zich niet!
Reeds 30 jaar geleden was het de drie sterren chef Paul Bocuse die koks opriep een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.
In Nederland werd deze missie opgepakt door niemand minder dan o.a. Cas Spijkers, Constant Fonk, Fred Dijsselbloem, Paul Fagel en Robert Kranenborg. De boodschap van destijds is nog immer actueel en het aantal leden van Euro-Toques Nederland, dat na een strenge selectie wordt toegelaten, groeit. Vooral jonge toonaangevende chefs geloven in het nieuwe ambachtelijke koken. Weg met de fastfood cultuur en terug naar de natuur, en dat in een passende prijs kwaliteit verhouding.
Deze restaurantgids wijst u de weg naar de restaurants waar u niet alleen warm en hartelijk wordt ontvangen, maar bovendien verrast wordt met smaakvolle gerechten. Het logo dat uitsluitend gevoerd mag worden door geïnaugureerde leden van Euro-Toques Nederland is voor u een garantie van een menukaart vol met verse regionale en seizoensgebonden producten.
In de restaurants van Euro-Toques Nederland wordt ambachtelijk gekookt. De samenwerking met lokale, en streng geselecteerde, landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities. Elke lid van Euro-Toques Nederland heeft zijn eigen keuken en identiteit, maar gemeenschappelijk is de passie, gedrevenheid en vakmanschap. Onze leden bewijzen dagelijks culinair toonaangevend te zijn in een mix van culinaire traditie en vernieuwing op basis van de eerlijke regionale keuken.
Het logo en naambord van Euro-Toques Nederland is al 30 jaar het herkenbare baken in de culinaire wereld, als u gelooft in de boodschap van Euro-Toques Nederland.
Graag nodig ik u uit om de proef op de som te nemen om bij onze aangesloten restaurants de unieke smaakbeleving van gezonde en natuurlijke producten te ervaren.
Bon Appétit,
Yolande Vesters, voorzitter Euro-Toques Nederland
voorzitter Euro-Toques Nederland