Nieuws

Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.

wennekes vishandel, euro-toques nederland

Vishandel Wennekes : duurzame totaalleverancier ** voor eetcafé tot en met fine dining

Over Vishandel Wennekes

‘Vakmanschap in Vis sinds 1928’ is de slogan van ons 3e generatie familiebedrijf, waarbij we terugdenken aan opa Teun, die in de beginjaren met de bakfiets van het Achterhoekse…
lees verder ›
30 maart 2024/door Yolande Vesters
your gin, euro-toques nederland, partner

Nieuws van Your Gin.

In het jaar 2018 is Your Gin opgericht. Omdat we de juiste vergunningen niet op een woonadres kregen, zijn we gestart in een "kelder" van ongeveer 10-12 vierkante meter. Lekker ambachtelijk en mooi excuses…
lees verder ›
30 maart 2024/door Yolande Vesters
bistro elvi, euro-toques nederland

Gastronomische Franse bistro met wijnbar Bistro ElVi in Bergen (NH)

Chef Victor Fielmich en gastvrouw-sommelier Elvira Kemman hebben Bistro ElVi in het Noord-Hollandse Bergen geopend. Het paar serveert er Franse klassiekers in een hedendaags jasje gemaakt van veelal regionale…
lees verder ›
30 maart 2024/door Yolande Vesters
aan tafel bij fagel, euro-toques nederland

Aan tafel bij Fagel – Kaas / Paté Lekkernijen Bar

Pascale Fagel - Engelberts
Pascale is een horecavrouw in hart en nieren. Als telg van de bekende Fagel familie heeft haar wieg letterlijk in het restaurant gestaan. Dat was 60 jaar geleden bij “Chez…
lees verder ›
22 maart 2024/door Yolande Vesters
parkhotel tjaarda, mark van noord, euro-toques nederland

Parkhotel Tjaarda verwelkomt Mark van Noord als nieuwe Chef d’ Cuisine.

Met een rijke ervaring in de culinaire wereld brengt Mark van Noord een frisse blik en passie voor
koken met zich mee. ‘De lokale boer in de keuken brengen, bijna alles is wel binnen de
provinciegrenzen…
lees verder ›
21 maart 2024/door Yolande Vesters
de dyck, morille, sjuut, euro-toques nederland

Uniek evenement bij De Dyck : 6 hands lunch door 3 Groene Michelin Sterrenchefs !!

Dinsdag 30 april 2024 gaan 3 groene Michelin Sterren Chefs de samenwerking aan bij restaurant de Dyck in Woubrugge. Samen verzorgen zij een 6 hands lunch voor de leden van Euro-Toques Nederland. Na ontvangst…
lees verder ›
17 maart 2024/door Yolande Vesters
eric frericks, euro-toques, i.m.

In Memoriam Eric Frericks, l’Ami d’Euro-Toques Nederland

Het bericht dat l'Ami d'Euro-Toques Nederland Eric Frericks dinsdag is overleden heeft ons allen enorm geschokt.

Eric was slechts 37 jaar en zat zoals we hem kennen altijd vol energie en plannen. Zo…
lees verder ›
14 maart 2024/door Yolande Vesters
chapter one, euro-toques nederland, bart eker

Winnaar Young Chef Award 2023 Bart Eker loopt stage bij Chapter One ** Dublin

Over Bart Eker




“ Begin 2016 begon mijn koks-carrière als stagiair bij de Bovenmeester in Steenwijk, onder leiding van Jan Nijland en later Kevin Schlaman. Hierna ben ik klassiek verder…
lees verder ›
10 maart 2024/door Yolande Vesters
de dyck, morille, sjuut, euro-toques nederland

Uniek evenement bij De Dyck : 6 hands lunch door 3 Groene Michelin Sterrenchefs !!

Save the date

Dinsdag 30 april 2024 - 12.00 uur

Restaurant De Dyck Woubrugge

6 hands lunch van maar liefst 3 groene Michelin Sterrenchefs:

Martijn Koeleman - restaurant De Dyck Woubrugge
lees verder ›
3 maart 2024/door Yolande Vesters
bbb maastricht 2024,folie culinaire,euro-toques

Euro-Toques Nederland tijdens de BBB Folie Culinaire 2024 MECC Maastricht

Dit jaar zal Euro-Toques Nederland weer participeren aan de:
BBB – Folie Culinaire – MECC Maastricht
6 t/m  10 oktober 2024
Programma
7-10-2024 : Euro-Toques Nederland Beer & Food Battle 2024

7-10-2024:…
lees verder ›
3 maart 2024/door Yolande Vesters
gastvrij rotterdam 2024

Programma Euro-Toques Nederland Kookpodium op Gastvrij Rotterdam bekend!

Gastvrij Rotterdam 2024 in Rotterdam Ahoy
23, 24, 25 september 2024: 11.00 - 18.00 uur
Euro-Toques Nederland Kookpodium
Dit jaar hebben wij gewerkt aan een nieuwe invulling van de wedstrijdarena en…
lees verder ›
3 maart 2024/door Yolande Vesters
euro-toques nederland cookware company restaurantprijs 2023

Meld je nu aan voor deelname aan de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2024.

De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs is uitgeschreven voor Euro-Toques Chefs die onze kernwaarden: (H)eerlijke ingrediënten en gerechten van natuurzuivere producten - met de seizoenen…
lees verder ›
3 maart 2024/door Yolande Vesters
hotel de draak, restaurant 1397, euro-toques nederland jaarevent

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 bij Hotel De Draak – Restaurant 1397 Bergen op Zoom

Het is officieel! Het Euro-Toques Nederland Jaarevent zal dit jaar plaatsvinden bij Hotel De Draak - Restaurant 1397 in Bergen op Zoom. Hierbij een 1e aankondiging:

Save the date:  maandag 10 juni…
lees verder ›
2 maart 2024/door Yolande Vesters
mijn streek, euro-toques nederland, eigenaar

Bij Brasserie Mijn Streek (H)eerlijke gerechten met producten uit eigen streek.

Het Glaspaleis Heerlen

Brasserie Mijn Streek in Heerlen is gelegen op de vijfde etage van het iconische Glaspaleis in Heerlen. Het Glaspaleis is een voormalig warenhuis dat in 1933 werd ontworpen door…
lees verder ›
2 maart 2024/door Yolande Vesters
gaia green award, gastvrij rotterdam, ethica

Nomineer uw favoriete duurzame horecalocatie voor de Gaia Green Awards 2024

Schrijf u in vóór 31 mei 2024 voor de Gaia Green Awards!
Horecalocaties die uitblinken met hun duurzame concepten maken jaarlijks kans op het winnen van de Gaia Green Awards. Dit jaar vindt alweer…
lees verder ›
1 maart 2024/door Yolande Vesters
landgoed huize bergen, euro-toques nederland

Werken bij Landgoed Huize Bergen in Vught biedt kansen!

De zoektocht van Iris van Baar naar een culinaire uitdaging.
Tijdens haar sollicitatie bij Landgoed Huize Bergen in Vught blijkt dat Iris van Baar (26) zoekt naar een culinaire uitdaging. Ze solliciteerde…
lees verder ›
1 maart 2024/door Yolande Vesters
david van de gevel, bij bourgondisch, euro-toques nederland

Met “Bij Bourgondisch” restaurant Rosmalen is chef David van de Gevel weer helemaal in zijn element.

Even kennismaken
Op jonge leeftijd ontwikkelde eigenaar van restaurant Bij Bourgondisch Luuk Sluijter al een passie voor koken en gastheerschap. Na het afronden van de Hogere Hotelschool in Den Haag heeft…
lees verder ›
27 februari 2024/door Yolande Vesters
de slotplaats, jouke piet drijfhout, kok in de klas, euro-toques nederland

Ontdek waar je bent, proef waar je eet: Jouke Piet Drijfhout, Kok in de Klas.

Chef Jouke Piet Drijfhout van restaurant De slotplaats in Bakkeveen neemt deze week  deel aan het project “Kok in de Klas”. Op de vraag waarom hij meedoet antwoordt hij direct:  " Ontdek waar je…
lees verder ›
27 februari 2024/door Yolande Vesters
old skool, kok in de klas, euro-toques nederland

Building to the future met restaurant Old Skool tijdens “Kok in de Klas”.

Chefs Johan Visser en Pascal van Eldijk van restaurant Old Skool nemen deze week  deel aan het project “Kok in de Klas”. Op de vraag waarom zij meedoen vertelt patron cuisinier Johan Visser:  " Het…
lees verder ›
26 februari 2024/door Yolande Vesters
ethica, kok in de klas, euro-toques nederland

Geslaagd bezoek “Kok in de Klas” met Robin en Joske van restaurant Ethica

Chef patron Robin Collard en Joske Meijer van restaurant Ethica ( winnaar Gaia Green Awards 2023) in Den Haag nemen dit jaar deel aan het project “Kok in de Klas”. Op de vraag waarom zij meedoen, …
lees verder ›
26 februari 2024/door Yolande Vesters