Nieuws

Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.

Fris Gedroogd Fruit sluit zich aan bij Euro-Toques Nederland

We stellen je voor aan Hans Apontoweil met "Fris Gedroogd Fruit" als partner van Euro-Toques Nederland

Geweld Gedroogd Fruit is verrassend
Geweld gedroogd fruit kent een héle andere textuur en…
lees verder ›
14 november 2024/door Yolande Vesters
poterne

Poterne Restaurant in Werelderfgoed de Droogmakerij Beemster.

Op een steenworp ten noorden van Amsterdam ligt zo’n 3,5 meter onder de zeespiegel het Werelderfgoed de Droogmakerij Beemster met o.a. de Hollandse Waterlinie: de Stelling van Amsterdam. In het verleden…
lees verder ›
9 november 2024/door Yolande Vesters
DenC

DenC: “klein huiskamer- restaurant met uniek product”

Verstopt in de Kerkstraat, om de hoek van de Utrechtsestraat, vind je het schattige restaurantje  DenC, geopend vanaf 2013 en vernoemd naar de eigenaren chef-kok Johan Dik en maître vinologe Emmalou…
lees verder ›
9 november 2024/door Yolande Vesters

Restaurant Johannes aan de Herengracht 413

Vanaf 2018 is chef-kok Martijn Hendrikse eigenaar van restaurant Johannes  aan de Herengracht 413 in Amsterdam. Hij werkt dan al een jaar in de keuken van Johannes. Daarvoor doet hij werkervaring op bij…
lees verder ›
9 november 2024/door Yolande Vesters
jesse verdonk, eelke mol, de 6 linden, euro-toques nederland

Met de 6 Linden bouwen Jesse en Eelke een eigen paradijs op aarde

Jesse Verdonk en Eelke Mol leren elkaar kennen tijdens hun studie Communicatiewetenschap in Amsterdam. Naast deze studie werken zij allebei veel in de horeca, zowel in de keuken als in de bediening. Jesse…
lees verder ›
8 november 2024/door Yolande Vesters
carfora cavoto

Drietal gepassioneerde Italiaanse Chefs kiezen Amsterdam als startpunt voor een nieuw leven.

Tijdens het culinaire Pizza Fine Dining diner bij restaurant Aroma in Vaassen ontmoeten we een drietal gepassioneerde Italiaanse Euro-Toques chefs en hun partners die ieder in Amsterdam hun culinaire avontuur…
lees verder ›
7 november 2024/door Yolande Vesters
palux innovation award 2024

1e Editie PALUX Innovation Award by Euro-Toques International groot succes.

Tijdens de horecavakbeurs BBB – Folie Culinaire Maastricht werd de 1e editie van de PALUX Innovation Award by Euro-Toques International gestreden. Om aan deze wedstrijd deel te nemen waren maar liefst…
lees verder ›
16 oktober 2024/door Yolande Vesters
bieko rindt, de kleischuur, minder zout meer smaak

Bieko Rindt restaurant De Kleischuur Gouda wint de “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2024

Dinsdag 24 september werd tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Kookpodium in Hal 4 gestreden om de “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2024 powered by HANOS, Nierstichting Nederland…
lees verder ›
2 oktober 2024/door Yolande Vesters
jordan prince, vhc bv, jonge keukenhelden

Jordan Prince van Restaurant Morille* Koudekerke wint de “Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024”

Woensdag 25 september werd tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland Kookpodium gestreden om de “Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf Award 2024”. Op het podium zagen…
lees verder ›
2 oktober 2024/door Yolande Vesters
kasteel bijstervelt, brasserie jacob v, euro-toques nederland

Kasteel Bijstervelt met Brasserie Jacob V Oirschot sluit zich aan.

Welkom in Kasteel Bijstervelt
Kasteel Bijstervelt is het derde kasteel dat zich heeft toegevoegd aan de Lievergoed Collectie. Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo hebben Kapel Montfort…
lees verder ›
1 oktober 2024/door Yolande Vesters
maple and more, partners euro-toques nederland

Maple & More van Anita en Rob de Zeeuw sluiten zich aan bij Euro-Toques Nederland

Nadat we wilden emigreren naar Canada en 'landed immigrants' te zijn geweest, besloten we om diverse redenen om toch die stap niet te nemen. Toch wilden we graag met Canada en de mensen daar in contact…
lees verder ›
1 oktober 2024/door Yolande Vesters
wouter verheijen, de zoes, kameraod beer & food Battle

Wouter Verheijen (De Zoes): ‘Bier is klaar voor een hoofdrol’

Foto's en tekst: Gerard Molenaar, ENTREE Magazine
Bij De Zoes in Helden, Limburg, is bier niet zomaar een drank, maar speelt het de hoofdrol. In deze sfeervolle horecazaak, waar gasten via een glazen…
lees verder ›
1 oktober 2024/door Yolande Vesters
iris de laat, landgoed huizde bergen, het glazen kalf 2024

Iris van Baar- de Laat Landgoed Huize Bergen Vught wint Het Glazen Kalf 2024

Woensdag 25 september werd tijdens de wedstrijd “Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf”  op het Euro-Toques Kookpodium in Hal 4 van Gastvrij Rotterdam gestreden om Het Glazen Kalf powered by VanDrie…
lees verder ›
1 oktober 2024/door Yolande Vesters
palux innovation award 2023 by euro-toques nederland

Dit zijn de finalisten voor  “PALUX Young Innovation Award 2024 Internationaal by Euro-Toques ”

Woensdag 9 oktober : 11.00 – 15.00 uur Folie Culinaire BBB Maastricht

De PALUX ETN Young Innovation Award is in het leven geroepen om de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland een…
lees verder ›
30 september 2024/door Yolande Vesters
het arsenaal 1309, restaurantprijs 2024

Björn de Waal met team Het Arsenaal 1309 wint de Euro-Toques Restaurantprijs

Maandag 23 september werd tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland Kookpodium gestreden om de felbegeerde Restaurantprijs 2024 powered by The Cookware Company. Op het podium…
lees verder ›
28 september 2024/door Yolande Vesters
jan westerbeek, james maros, kameraod brouwers beer & food battle

Het Maashotel Broekhuizen : Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland

Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland – Battle Area BBB Maastricht 7 oktober vanaf 12.00 uur
Het Maashotel in Broekhuizen met chef James Maros en SVH Meestergastheer…
lees verder ›
17 september 2024/door Yolande Vesters
skal grave, kameraod beer & food battle, euro-toques nederland

Chef’s Portrait Ralph Ortmans : Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland

Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland – Battle Area BBB Maastricht 7 oktober vanaf 12.00 uur
Restaurant Skal Grave
Skål betekent ‘proost’ in het Zweeds en daarmee…
lees verder ›
17 september 2024/door Yolande Vesters
martijn koeleman, de dyck, euro-toques nederland

Chef’s Portrait Martijn Koeleman – PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques

PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques Nederland & International 9 oktober Kookpodium Culinaire Saisonnier Folie Culinaire BBB Maastricht
Martijn Koeleman, restaurant de Dyck* Woubrugge,…
lees verder ›
17 september 2024/door Yolande Vesters
yolande, jonge keukenhelden en het glazen kalf

Yolande Vesters, moderator – Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024 by VHC BV, VanDrie Group en Euro-Toques Nederland

” Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf” powered by VHC BV, VanDrie Group en Euro-Toques Nederland.
Yolande Vesters – Voorzitter Euro-Toques Nederland
Yolande heeft een grote passie voor Horeca,…
lees verder ›
16 september 2024/door Yolande Vesters
hans van triest, kasteel kerckebosch

Hans van Triest, voorzitter jury – Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024 by VHC BV, VanDrie Group en Euro-Toques Nederland

” Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf” powered by VHC BV, VanDrie Group en Euro-Toques Nederland.

Patron Cuisinier Hans van Triest
Patron Cuisinier Hans van Triest loop al wat jaartjes mee in…
lees verder ›
16 september 2024/door Yolande Vesters