Nieuws

Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.

Restaurant Mei Wah Eindhoven gooit het roer om.

Mei Wah Eindhoven met chef Taks Yuen en gastvrouw Anouk Yuen focust op Contemporary Chinese Cuisine.


Restaurant Mei Wah gooit het roer om en gaat zich volledig richten op high end Contemporary Chinese…
lees verder ›
21 februari 2023/door Yolande Vesters
willem nijland, wedstrijdleider, gastvrij rotterdam

De Missie van Chef Willem Nijland.

Chef Willem Nijland van restaurant Het Vestion ( Vivium Zorginstelling) in Naarderheem is al sinds jaar en dag actief betrokken bij Euro-Toques Nederland. Zijn missie is "Gezonde voeding / gezondheid" binnen de zorg te bewerkstelligen. Duurzame voeding, gezond en verantwoord, uit de regio ( Nederland) en met de seizoenen. Als voorbeeld noemt hij een actueel project i.s.m. diëtist en specialist ouderen geneeskunde m.b.t. eiwit inname. Zijn voorstel: begin de dag goed met kwark-noten-appel en fruit in plaats van het innemen van flesjes met kunstmatige toevoegingen: natuurlijk, gezond en no waste!!
lees verder ›
16 februari 2023/door Yolande Vesters

61.578.962 Liter schoon en veilig drinkwater van EcoTapwater voor Kenia.

Als klant van EcoTapwater zorg je niet alleen voor gezond en CO2-neutraal drinkwater voor je gasten en medewerkers. Je zorgt óók voor schoon drinkwater voor weesmeisjes in Kenia! En het kost je geen…
lees verder ›
11 februari 2023/door Yolande Vesters

Bourgondisch genieten bij restaurant Mej. Janssen Arnhem.

Als je niet bekend bent, is het even zoeken naar bourgondisch restaurant Mej. Janssen in de Arnhemse binnenstad aan de Korenmarkt. Hier begon Tim Vulperhorst ruim 8 jaar geleden zijn culinaire droom. Het…
lees verder ›
11 februari 2023/door Yolande Vesters

Meld je nu aan voor deelname aan de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023.

De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs is uitgeschreven voor Euro-Toques Chefs die onze kernwaarden: (H)eerlijke ingrediënten en gerechten van natuurzuivere producten - met de seizoenen…
lees verder ›
6 februari 2023/door Yolande Vesters

Pure en verfijnde smaken bij Restaurant Het Sluishuys Nijkerk.

Chef patron Erik Hendriksen van het nieuwe restaurant Het Sluishuys in Nijkerk heeft inmiddels een mooie staat van dienst van 30 jaar opgebouwd. Eerder kwamen we hem tegen als chef-kok bij restaurants…
lees verder ›
4 februari 2023/door Yolande Vesters

PALUX, slimme keukenoplossingen made in Germany sinds 1929.

Https://www.palux.nl
Sinds 1929 ontwikkelen wij innovatieve productoplossingen. We maken en plannen samen met onze partners in binnen en buitenland alomvattende…
lees verder ›
3 februari 2023/door Yolande Vesters
smaaklessen, wur, kok in de klas, euro-toques

Oproep aan de Euro-Toques Chefs voor deelname aan evenement “Kok in de klas”.

Al sinds jaar en dag zijn de Euro-Toques chefs internationaal betrokken bij de projecten “Smaaklessen” en “Kok in de Klas” in het Basisonderwijs. De grondlegger van Euro-Toques Internationaal chef…
lees verder ›
31 januari 2023/door Yolande Vesters

Euro-Toques Nederland gaat de samenwerking aan met PALUX, Keukens Met Visie.

17 Januari j.l. is Euro-Toques Nederland een nieuw samenwerkingsverband aangegaan met PALUX, Keukens Met Visie. Palux verzorgt slimme keukenoplossingen voor meer ruimte, meer vrijheid en meer passie. Made…
lees verder ›
22 januari 2023/door Yolande Vesters

Restaurant Morille met chef Dennis Willems winnaar Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022!

We zijn in Zeeland op het eiland Walcheren. Aan de rand van Koudekerke, een kwartiertje fietsen van het Noordzeestrand, bezoeken wij restaurant Morille van chef eigenaar Dennis Willems. Na vele omzwervingen…
lees verder ›
8 januari 2023/door Yolande Vesters
hans van triest, kasteel kerckebosch

Hans van Triest

Bij Kasteel Kerckebosch wordt uitsluitend gewerkt met pure (h)eerlijke producten van uitmuntende kwaliteit, veelal uit de streek en met de seizoenen. In de vorm van bestuurslid deelt Hans zijn kennis en ervaring graag met de leden van Euro-Toques Nederland.
lees verder ›
7 januari 2023/door Restaurants van Webtail

Verrassend Culinair Avontuur bij het IJssel Restaurant Deventer.

Deze week zijn we aangenaam culinair verrast tijdens ons bezoek aan IJssel Restaurant, onderdeel van het Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel in Deventer. Dit 19e -eeuwse monumentale hotel en restaurant…
lees verder ›
30 december 2022/door Yolande Vesters

“Chefwaardig” dineren bij restaurant Sjef’s Table in Rijen.

Bij aankomst in Rijen vroegen wij ons af of we wel op het goede adres waren aangekomen. We passeren een dönerzaak, een Chinees restaurant, een sushi-zaak, een afhaalpizzeria. Uiteindelijk vinden we tussen…
lees verder ›
30 december 2022/door Yolande Vesters

Restaurant Van Dijk En De Boer Nijmegen sluit zijn deuren.

2e Kerstdag a.s. sluiten chef eigenaar Dennis van Dijk en zijn vrouw Dimphke De Boer de deuren van hun restaurant. Dennis vertelt: "Ons restaurant drijft vanaf de eerste seconde op passie, vreugde en…
lees verder ›
23 december 2022/door Yolande Vesters

Afscheid Rob Franken, secretaris Euro-Toques Nederland.

Rob Franken heeft aangegeven  per 31 december 2022 van zijn welverdiende pensioen te willen gaan genieten en afscheid te nemen van zijn functie binnen het bestuur van Euro-Toques Nederland. Horeca is…
lees verder ›
23 december 2022/door Yolande Vesters

Restaurant de Limus in Nijmegen van chef Manuel Jansen sluit zijn deuren.

Restaurant De Limus in Nijmegen van chef Manuel Jansen is verkocht en sluit zijn deuren per 1 februari 2023.
Manuel Vertelt: "Vol trots en tevredenheid kijken wij terug op de afgelopen jaren met De Limus.…
lees verder ›
22 december 2022/door Yolande Vesters

Frans gastronomische keuken en Friese lokale producten bij Le Petit Bistro Sneek.

Restaurant Le Petit Bistro in Sneek is ons niet onbekend. De vorige eigenaar was immers ook aangesloten bij Euro-Toques Nederland. Vanaf januari 2021 hebben Jeroen van der Geest en Benthe Smithuis het…
lees verder ›
13 december 2022/door Yolande Vesters

Theo Wolters , restaurant Silva Dunes Drunen werkt graag met lokale en regionale professionals.

Op bezoek bij een oude bekende: chef Theo Wolters en zijn vrouw Marijke zijn een nieuw avontuur aangegaan in Drunen, Noord Brabant. Bijna eigenhandig bouwde Theo aan zijn restaurant Silva Dunes ( Groene…
lees verder ›
10 december 2022/door Yolande Vesters

Culinaire verrassing bij nieuw Restaurant Het Arsenaal 1309 Doesburg van chef Björn de Waal.

Hij is nog maar 26 jaar en mag zich nu al eigenaar chef noemen van restaurant Het Arsenaal 1309 in Doesburg. Chef Björn de Waal was al drie jaar verantwoordelijk voor de in kwaliteit toegenomen keuken…
lees verder ›
5 december 2022/door Yolande Vesters

Onvergetelijke Ontmoetingen bij Historisch Landgoed Hotel Huize Bergen Vught.

Met de komst van Landgoed Huize Bergen in Vught haalt Euro-Toques Nederland een bijzonder stukje cultureel erfgoed binnen de vereniging. Landgoed Huize Bergen is in 1916 gebouwd in opdracht van de familie…
lees verder ›
29 november 2022/door Yolande Vesters