Nieuws

Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.

Inschrijving “Minder Zout, Meer Smaak Award” powered by HANOS is van start!

Waar: Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer Gastvrij Rotterdam.

Wanneer: Woensdag 20 september 10.00 – 13.00 uur

De deelnemers: Chefs en hun gezel: een samenwerking van professionals en aankomende…
lees verder ›
8 mei 2023/door Yolande Vesters

Inschrijving Young Chef Award 2023 van start!

EURO-TOQUES NEDERLAND YOUNG CHEF AWARD

Waar: Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer Gastvrij Rotterdam

Wanneer: Woensdag 20 september 2023 13.30-17.00 uur

De Deelnemers: Jonge getalenteerde chefs…
lees verder ›
8 mei 2023/door Yolande Vesters

In gesprek met Manuel Jansen, executive chef Bronckhorster Brewing Company.

In gesprek met Manuel Jansen, executive chef van Bronckhorster Brewing Company . Naast zijn opleiding als maatschappelijk werker was Manuel al vanaf zijn veertiende werkzaam in de horeca. Het werd hem…
lees verder ›
21 april 2023/door Yolande Vesters
glazen kalf

Wedstrijd Het Glazen Kalf by VanDrie Group tijdens Gastvrij Rotterdam 19 september 2023

Tijdens de 10e beurs Gastvrij Rotterdam Ahoy zal op dinsdag 19 september de wedstrijd Het Glazen Kalf by VanDrie Group plaatsvinden in de Euro-Toques Nederland wedstrijdarena. De wedstrijd is van 9.00…
lees verder ›
21 april 2023/door Yolande Vesters

De deelnemers aan de Euro-Toques Nederland PALUX INNOVATION AWARD 2023 zijn bekend!

Onlangs zijn PALUX, koken met visie, Culinaire Saisonnier, BBB Folie Culinaire MECC Maastricht en Euro-Toques Nederland een meerjarige samenwerking aangegaan. Dit betekent onder meer dat op woensdag 11…
lees verder ›
21 april 2023/door Yolande Vesters
ecotapwater

Maar wat IS EcoTapwater nou eigenlijk? En hoe werkt het?

Steeds meer sterren(chefs) serveren EcoTapwater in hun restaurant. En ook kantoren stappen over van de bekende waterkoelers naar het EcoTapwater-systeem.Vertellen we je graag.
EcoTapwater is het duurzame…
lees verder ›
21 april 2023/door Yolande Vesters

Stefan en Simone Kollumer nu ook uitbaters van “Ons Schathoes Verhildersum”.

Ons Schathoes Verhildersum heeft nieuwe uitbaters: Stefan en Simone Kollumer. Zij zijn al eigenaar van Restaurant Herberg Molenrij. De afgelopen jaren beheerde Verhildersum zelf het restaurant met hulp…
lees verder ›
20 april 2023/door Yolande Vesters

In Memoriam Anneke Dijsselbloem, ere-lid Euro-Toques Nederland.

Wij ontvingen het droevige bericht dat Euro-Toques Nederland ere-lid Anneke Dijsselbloem vrijdag 14 april 2023 is overleden. Als echtgenote van wijlen voorzitter Fred Dijsselbloem, was zij vanaf 2002 tot…
lees verder ›
20 april 2023/door Yolande Vesters

Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023

Jaarlijks vindt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de uitreiking plaats van de Gaia Green Awards. Deze awards worden uitgereikt aan horecalocaties uit Nederland en België die uitblinken op het gebied…
lees verder ›
13 april 2023/door Yolande Vesters

Met Palace Hotel Noordwijk en Restaurant Vloed slaat Van der Valk een nieuwe weg in.

Aan de Noord boulevard van Noordwijk aan Zee werd in 1912 het oorspronkelijke Palace Hotel gebouwd. Een prachtig, beeldbepalend gebouw wat vroeger gezien werd als het mooiste gebouw van Noordwijk. Helaas…
lees verder ›
2 april 2023/door Yolande Vesters

Verrassende en pure smaken bij Restaurant PIT: Passion In Taste.

Restaurant PIT is een modern restaurant met een eigen karakter. Dat blijkt uit de moderne, verfijnde en uitdagende wereldkeuken met hier en daar
klassieke invloeden. Chef patron Eltjo Scheepers werkt alleen met kwaliteitsproducten en uitsluitend met seizoen producten. PIT: Passion In Taste.
lees verder ›
2 april 2023/door Yolande Vesters

Restaurant Silva Dunes Drunen uitgeroepen tot Asperge Restaurant 2023!

 
 



Het Brabants Asperge Genootschap organiseert traditioneel jaarlijks de verkiezing van het asperge-restaurant van het Brabants Asperge Genootschap. Door de Corona-pandemie en…
lees verder ›
1 april 2023/door Yolande Vesters

Beleving voor alle zintuigen bij restaurant Kruidt Lichtenvoorde.

In het centrum van Lichtenvoorde is restaurant Kruidt te vinden. Achter de jonge frisse gevel een verrassend ruim stijlvol ingerichte ruimte. Restaurant Kruidt bestaat sinds het voorjaar van 2021, niet…
lees verder ›
28 maart 2023/door Yolande Vesters

Genieten van biologisch en regionaal bij restaurant De Kleischuur in Gouda.

Gouda heeft een rijke historie. Het ligt bij de samenvloeiing van de rivieren de Gouwe en Hollands IJssel waardoor het in de middeleeuwen een belangrijke stad werd als enige doorvaart van Amsterdam naar…
lees verder ›
25 maart 2023/door Yolande Vesters

Meerjarige samenwerking PALUX, Culinaire Saisonnier, BBB Maastricht en Euro-Toques!

𝗠𝗲𝗲𝗿𝗷𝗮𝗿𝗶𝗴𝗲 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 Euro-Toques Nederland , BBB Maastricht, Palux, Keukens met visie en Culinaire Saisonnier: Tijdens BBB Maastricht…
lees verder ›
20 maart 2023/door Yolande Vesters

Bronckhorster Brewing Company gaat partnership aan met Euro-Toques Nederland.

Bronckhorster Brewing Company is een brouwerij, waar op ambachtelijke wijze zowel klassieke bierstijlen als innovatieve bieren gebrouwen worden.
De in prive-bezit zijnde brouwerij is omringd met het prachtige…
lees verder ›
14 maart 2023/door Yolande Vesters

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend!

De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheerschap? Zit het gastronomisch in de watten…
lees verder ›
14 maart 2023/door Yolande Vesters

Euro-Toques Nederland gaat samen met The Cookware Company de strijd aan tegen PFAS.

PFAS zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn. Zij komen van nature niet in het milieu voor. PFAS kunnen een negatief effect hebben op milieu en gezondheid. PFAS hebben handige eigenschappen:…
lees verder ›
14 maart 2023/door Yolande Vesters

Welkom bij Brasserie Monsees Hilversum: de droom van Sander en Loes

Een te gekke, mooie brasserie te beginnen waar mooi, puur gekookt wordt, de lekkerste wijnen worden geserveerd en de gast een hele mooie culinaire ervaring beleeft.
lees verder ›
3 maart 2023/door Yolande Vesters

Italiaanse sterrenchef Simone Nardoni (Essenza Italië) kookt in restaurant Aroma Vaassen.

Het in het Gelderse Vaassen gevestigde Italiaanse fine-diningrestaurant Aroma krijgt eind maart een beroemde Italiaanse gastchef in huis. Aroma’s eigen veelgeprezen chef Pasquale Carfora vroeg de bevriende…
lees verder ›
25 februari 2023/door Yolande Vesters