Nieuws

Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.

lonneke buijs, lb fotografie, sint lucas, euro-toques kookboek

Binnenkort: Euro-Toques Nederland inspiratie kookboek 2024

In augustus j.l. werd het bestuur benaderd door Lonneke Buijs. Lonneke studeert 2024 af aan de opleiding fotografie Sint Lucas Boxtel . Daarnaast heeft zij sinds 2022 een eigen bedrijf met de naam "Lonneke…
lees verder ›
9 december 2023/door Yolande Vesters
anfors imperial, wijnimporteur 2023, perswijn, partner euro-toques

Anfors Imperial door Perswijn uitgeroepen tot “Wijnhelden van 2023” .

In de sectie Wijnhelden "Importeur van 2023"

Een grote eer die Anfors Imperial dit jaar ten deel valt; in de meest recente uitgifte van Perswijn worden zij uitgebreid in het zonnetje gezet in de sectie…
lees verder ›
9 december 2023/door Yolande Vesters
oase bergen op zoom, kok in de klas, euro-toques nederland

Euro-Toques ondersteunt Team Smaaklessen & EU Schoolfruit Wageningen University Research

Door Smaaklessen doen kinderen spelenderwijs kennis en vaardigheden op rondom eten. Hierdoor zijn zij beter in staat om bewuste, duurzame én gezonde voedselkeuzes te maken.
Smaaklessen is een lesprogramma…
lees verder ›
9 december 2023/door Yolande Vesters
beste leermeester, beste leerbedrijf, SVH, Hotel de Draak,

SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend van Nederland!

Beste Leerbedrijf Horeca
Donderdag 30 november maakte SVH ( Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leermeesters in de Top 3 van de…
lees verder ›
2 december 2023/door Yolande Vesters
g7 restaurant, nieuw interieur, euro-toques nederland

Hemels tafelen in uniek nieuw kerkinterieur van toprestaurant G7 in Sittard

Het in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje gevestigde G7 Restaurant in Sittard heeft een gloednieuw interieur. Met een mix van oude kerkelementen, modern comfort en internationale allure is het interieur…
lees verder ›
1 december 2023/door Yolande Vesters
bart eker, kasteel kerckebosch, euro-toques nederland, young chef award 2023

Winnaar Young Chef Award 2023 Bart Eker gaat naar restaurant Chapter One ** Dublin

Over Bart Eker
“ Begin 2016 begon mijn koks-carrière als stagiair bij de Bovenmeester in Steenwijk, onder leiding van Jan Nijland en later Kevin Schlaman. Hierna ben ik klassiek verder gaan leren…
lees verder ›
30 november 2023/door Yolande Vesters
't ambachthuys, restaurant, klassiek frans, euro-toques, restaurantprijs, cookware compay, pfas vrij

Restaurant ’t Ambachthuys ontvangt 3e prijs Cookware Company Restaurantprijs 2023

Deze week ontving chef patron Dimitri Roedoe van restaurant 't Ambachthuys Rotterdam Hillegersberg de 3e prijs van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023  uitgereikt door Kees…
lees verder ›
28 november 2023/door Yolande Vesters

Restaurant De Mandemaaker ontvangt Cookware Company Restaurantprijs.

Deze week kregen Chef Sander De Vette en eigenaar Bert van Eijden van restaurant De Mandemaaker Bunschoten Spakenburg de tweede prijs van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023 …
lees verder ›
27 november 2023/door Yolande Vesters

Restaurant De Slotplaats ontvangt Cookware Company Restaurantprijs.

Deze week kregen Jouke-Piet Drijfhout en Mieke Rijnbeek van De Slotplaats in Bakkeveen de eerste prijs van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023  uitgereikt door Kees Spaan van…
lees verder ›
26 november 2023/door Yolande Vesters
de pastorie, nieuw lid Euro-Toques Nederland

Buitengewone gastvrijheid bij restaurant De Pastorie Ootmarsum

Een eerste bezoek aan het pittoreske en historische stadje Ootmarsum in Twente ( Overijssel). Wat een verrassing. In een bosrijke omgeving tal van vakwerkhuizen, diverse kunstgalerieën van o.a. Ton Schulten,…
lees verder ›
18 november 2023/door Yolande Vesters
avenue 43 oss, euro-toques nederland

Klassiek Frans en verrassend hip, eigentijds restaurant Avenue 43 Oss.

Als we restaurant Avenue 43 in Oss gaan bezoeken hebben we nog geen beeld van wat we mogen verwachten. In december 2020 kocht de Osse ondernemer Tom Sijpestijn het pand aan de Raadhuislaan 43. “Gastronomie…
lees verder ›
2 november 2023/door Yolande Vesters
steve gammage, brewer, bronckhorster beer, euro-toques nederland

Meet the brewer : Steve Gammage Founder Bronckhorster Brewing Company 

Tijdens een vakantie in Engeland viel het Achterhoekse meisje Yvonne als een blok voor de sportieve Engelsman Steve Gammage. Omdat zij haar geliefde Steenderen niet kon missen, besloot Steve naar Nederland…
lees verder ›
16 oktober 2023/door Yolande Vesters
kozee purmerend, euro-toques nederland

Genieten bij Restaurant Kozee in Purmerend

Aan het mooiste horecaplein op de Koemarkt van Purmerend vinden we restaurant Kozee. Sinds 2016 zijn hier Phil Feikes en Marjolein de Reus eigenaar. Een intiem restaurant met warme knusse setting en open…
lees verder ›
15 oktober 2023/door Yolande Vesters
nick peters, restaurant vesters, euro-toques, young chef award

Meet the chef: Nick Peters Restaurant Vesters Nijmegen deelnemer Bronckhorster Beer & Food Battle 2023.

Mijn naam is Nick Peters. Ik heb mijn carrière in de Nijmeegse gastronomie zorgvuldig opgebouwd. Na een opleiding aan de Leijgraaf in Cuijk en het Rijn-IJssel college in Wageningen heb ik gewerkt bij…
lees verder ›
4 oktober 2023/door Yolande Vesters
salvatore randazzo, il gattopardo, euro-toques nederland, palux innovation award, folie culinair

Meet the chef: Salvatore Randazzo restaurant Il Gattopardo Rotterdam Bronckhorster Beer & Food Battle 2023

Meet the chef:

De passie van Salvatore Randazzo, een Siciliaan uit Catania, werd geboren omdat zijn moeder in een pasticceria-laboratorio werkte. Hij begon al vrij jong als leerling bij een kookbrigade…
lees verder ›
4 oktober 2023/door Yolande Vesters
Kameraod brouwers, jeroen verbruggen, euro-toques

Meet the brewer: Jeroen Verbruggen is eigenaar en brouwer van Kameraod Brouwers.

Jeroen Verbruggen is eigenaar en brouwer van Kameraod Brouwers.

Al meer dan 15 jaar brouwt hij samen met zijn vader Joep verschillende speciaal bieren. Nadat ze in 2018 op de Open Nederlandse Kampioenschappen…
lees verder ›
4 oktober 2023/door Yolande Vesters
NHGP 2023

Pittige praktijkproeven voor finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Persbericht, Rijswijk, september 2023

Pittige praktijkproeven voor finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Maandag 25 september 2023 namen tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale…
lees verder ›
4 oktober 2023/door Yolande Vesters
willem nijland, vivium zorggroep, euro-toques, duurzaam

Voedsel als medicijn bij zorggroep Vivium

Tekst: Jessica de Jong-Visser

Foto: Paul Tolenaar

Weekblad: Gooise Meren

Chef-kok Willem Nijland heeft er zijn missie van gemaakt om door middel van gezonde voeding bij te dragen aan het herstel…
lees verder ›
4 oktober 2023/door Yolande Vesters
torben bouterse, restaurant 1397, palux innovation award, folie culinair, euro-toques nederland

Meet the chef: Torben Bouterse Restaurant 1397 – Hotel de Draak deelnemer PALUX Innovation Award 2023

Chef-kok Torben Bouterse van Restaurant 1397 in Bergen op Zoom heeft zijn werkervaring opgedaan bij verschillende restaurants waaronder Karel V Goes, Restaurant Het Binnenhof Goes en Het Elfde Gebod. Sinds…
lees verder ›
4 oktober 2023/door Yolande Vesters
mike honig, graaf ter horst, chef-kok, bronckhorster beer & food batte, bbb maastricht, euro-toques

Meet the chef: Mike Honig restaurant Graaf ter Horst deelnemer Bronckhorster Beer & Food Battle 2023

Mike Honig is chef-kok van restaurant Graaf ter Horst in Horst en zit al 16 jaar in het vak. Naast koken is reizen zijn grote passie, en zijn favoriete souvenirs zijn de smaken en texturen uit bijvoorbeeld…
lees verder ›
4 oktober 2023/door Yolande Vesters