Nieuws

Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.

g7 restaurant, morille, 4 hands dinner, euro-toques nederland

𝟰-𝗛𝗔𝗡𝗗𝗦 𝗗𝗜𝗡𝗡𝗘𝗥 𝟭𝟰 𝗠𝗔𝗔𝗥𝗧 𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗠𝗢𝗥𝗜𝗟𝗟𝗘 𝗫 𝗚𝟳 = 𝗞𝗢𝗨𝗗𝗘𝗞𝗘𝗥𝗞𝗘 𝗫 𝗚𝗥𝗨𝗜𝗭𝗘𝗡𝗞𝗘𝗥𝗞𝗝𝗘

Dit jaar gaan chefs Dennis Willems en Floris Vriens van Michelin Groene Ster Restaurant Morille Koudekerke  ‘on tour’ en koken ze een aantal 4-hands dinners bij andere restaurants die grotendeels…
lees verder ›
14 januari 2024/door Yolande Vesters
HorecaEvenTT, oproep wedstrijden

5, 6 en 7 Februari 2024 HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden: oproep deelname wedstrijden!

Dé toonaangevende horeca-vakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland!

HorecaEvenTT 2024 zal plaatsvinden op 5, 6 en 7 Februari 2024 in WTC Expo Leeuwarden!  HorecaEvenTT is een jaarlijks terugkerende vakbeurs…
lees verder ›
13 januari 2024/door Yolande Vesters
4 hands dinner, de slotplaats, morille, euro-toques nederland

𝟰-𝗛𝗔𝗡𝗗𝗦 𝗗𝗜𝗡𝗡𝗘𝗥 𝟴 𝗠𝗔𝗔𝗥𝗧 𝟮𝟬𝟮𝟰 – 𝗠𝗢𝗥𝗜𝗟𝗟𝗘 𝗫 𝗗𝗘 𝗦𝗟𝗢𝗧𝗣𝗟𝗔𝗔𝗧𝗦

Dit jaar gaan chefs Dennis Willems en Floris Vriens van  Restaurant Morille* in Koudekerke Zeeland ‘on tour’ en koken o.a. een aantal 4-hands dinners bij andere restaurants die grotendeels dezelfde…
lees verder ›
13 januari 2024/door Yolande Vesters
nordic cuisine, euro-toques nederland

Välkommen till Skål, een gezellig en intiem restaurant dat zich laat inspireren door Scandinavië.

Op de valreep van 2023 zijn wij aangenaam verrast tijdens een bezoek aan Restaurant Skål met de jonge ondernemers chef Ralph Ortmans en gastvrouw Lisanne Hermkens. Ralph en Lisanne hebben oorspronkelijk…
lees verder ›
8 januari 2024/door Yolande Vesters
DE DYCK, EURO-TOQUES NEDERLAND, GROENE STER

Michelin groene ster restaurant en evenementenlocatie  De Dyck sluit zich aan bij Euro-Toques Nederland

De missie van eigenaar Reinier Kempenaar en chef Martijn Koeleman
Midden in de polder tussen vliegveld Schiphol en Alphen aan den Rijn ligt Restaurant de Dyck in Woubrugge. Letterlijk aan de dijk, tussen…
lees verder ›
7 januari 2024/door Yolande Vesters
paul de graaf, restaurant poterne, fort resort beemster, euro-toques nederland

Restaurant Poterne Fort Beemster Resort sluit zich aan bij Euro-Toques Nederland

Chef-kok Paul de Graaf & zijn team

Sinds de opening, in 2012, zwaait chef-kok Paul de Graaf de scepter in Poterne Restaurant, Deze Noord-Hollander is geboren te Haarlem. Al snel bleek dat hij liefde…
lees verder ›
7 januari 2024/door Yolande Vesters
De Basiliek, Nicolaaskerkje, Euro-Toques Nederland

Puur, lokaal & met passie voor goed eten bij De Basiliek

De Basiliek is gevestigd in het Nicolaaskerkje
In het uiterste Noorden van Nederland staat het monumentale Nicolaaskerkje aan de Solwerderstraat in Appingedam. Sinds 2018 is hier restaurant De Basiliek…
lees verder ›
6 januari 2024/door Yolande Vesters
joost van der laan, webtail internet services, euro-toques nederland

Webtail Internet Services partner Euro-Toques Nederland

Samenwerking
Euro-Toques Nederland en Webtail Internet Services zijn een partnership aangegaan. Eigenaar Joost van der Laan was al verantwoordelijk voor de bouw van de geheel nieuwe mobiele website van…
lees verder ›
4 januari 2024/door Yolande Vesters
de smaak van rungis, euro-toques

De winnaars van het nieuwe “De Smaak Van Rungis” boek zijn bekend!

De Smaak van Rungis
In het boek inspireren de specialisten van het Rungis-team jou als chef, ondernemer of aankomend gastronomisch talent met tips van vakgenoten én de kennis van favoriete Rungis-telers.…
lees verder ›
2 januari 2024/door Yolande Vesters
paul fagel, brasserie monsees, euro-toques

Ontmoeting met Paul Fagel bij Brasserie Monsees Hilversum

Nestor van de Hollandse gastronomie en ere-lid Euro-Toques.
Over de nestor van de Hollandse gastronomie Paul Fagel is al heel veel geschreven. Wij spreken elkaar bij Brasserie Monsees in Hilversum. Hier…
lees verder ›
29 december 2023/door Yolande Vesters
silva dunes, euro-toques, gault millau

Een verrassende afsluiter van 2023 voor Restaurant Silva Dunes!

Theo en Marijke Wolters van Restaurant Silva Dunes in Drunen zijn deze week blij verrast!


Silva Dunes is genomineerd voor een vermelding in Restaurantgids Gault&Millau!


De gids bevat beoordelingen…
lees verder ›
18 december 2023/door Yolande Vesters
valderrama nieuw logo, euro-toques nederand

Valderrama Benelux heeft nieuwe eigenaar

Jarko Barten volgt Fred ten Kroode op

Op 1 januari 2024 treedt Fred ten Kroode terug als eigenaar van Valderrama Benelux. Zijn opvolger Jarko Barten zal het merk verder uitbouwen. Jarko is uitgever…
lees verder ›
18 december 2023/door Yolande Vesters
bbb maastricht 2024,folie culinaire,euro-toques

BBB Maastricht Exclusive Business Partner Euro-Toques

Over BBB Maastricht
BBB Maastricht is dé plek waar de horecaprofessional uit Nederland en België aanwezig is. BBB Maastricht is een kwaliteitsbeurs en biedt naast een hoop netwerkmogelijkheden, een…
lees verder ›
18 december 2023/door Yolande Vesters
VHC BV, euro-toques nederland, exclusive business partner

VHC met partners ACTIFOOD, HOCRAS, KREKO en JONGENS Exclusive Business Partner Euro-Toques.

VHC met partners ACTIFOOD, HOCRAS, KREKO en JONGENS Exclusive Business Partner Euro-Toques.De Vereenigde Hollandsche Compagnie, kortom VHC, is een samenwerkingsverband tussen 4 zelfstandige horeca groothandels.…
lees verder ›
18 december 2023/door Yolande Vesters
il gattopardo, euro-toques nederland, beer&food battle, palux innovation

Restaurant Il Gattopardo verrast met winst Bronckhorster Beer Battle & Palux Innovation Award

Onbetwiste winnaars
Restaurant Il Gattopardo met chef patron Salvatore Randazzo en maître patron Vincent Muller verrassen tijdens de BBB - Folie Culinaire MECC Maastricht 2023 met de winst van maar…
lees verder ›
13 december 2023/door Yolande Vesters
pasquael carfora, aroma,

Indrukwekkende positie Restaurant Aroma “Nr. 43. Beste Italiaanse Restaurants ter wereld”

                            

Vaassen, 13 december 2023 - Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een indrukwekkende plaats bemachtigd op de lijst…
lees verder ›
13 december 2023/door Yolande Vesters
michelin uitreiking 2024, mecc, bbb, folie culinaire,

Uitreiking MICHELIN-sterren keert in 2024 terug naar Maastricht tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht

 



 

Maastricht, 11 december 2023 – MICHELIN zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden op 7 oktober in MECC Maastricht. Voorheen vond de ceremonie steevast…
lees verder ›
11 december 2023/door Yolande Vesters
groente en fruitboek, de smaak van rungis, euro-toques nederland

Hét nieuwe groente en fruitboek !

De Smaak van Rungis
In het boek inspireren de specialisten van het Rungis-team jou als chef, ondernemer of aankomend gastronomisch talent met tips van vakgenoten én de kennis van favoriete Rungis-telers.…
lees verder ›
11 december 2023/door Yolande Vesters
silvie slachter, nieuwsbestuurslid euro-toques nederland, mecc bbb

Silvie Slachter nieuw bestuurslid Euro-Toques Nederland.

Met ingang van 6 december 2023 is Silvie Slachter toegetreden tot het bestuur van Euro-Toques Nederland. We kennen Silvie sinds maart 2019 als beursmanager bij MECC Maastricht voor de  Horecavakbeurs…
lees verder ›
10 december 2023/door Yolande Vesters
Jos van Grunsven

Jos van Grunsven neemt afscheid als vice voorzitter van Euro-Toques Nederland.

6 December j.l. heeft het bestuur op gepaste wijze afscheid genomen van Jos van Grunsven. Jos is met zijn 22 jaar dienstbaarheid het langst zittende bestuurslid van Euro-Toques Nederland. Hij is een veelzijdige…
lees verder ›
10 december 2023/door Yolande Vesters