Meet the chef: Sander de Vette Hotel Restaurant de Mandemaaker.
Meet the chef : Sander de Vette
Chef Sander de Vette en zijn brigade van Hotel Restaurant De Mandemaaker werken graag met lokale producten van de wisselende seizoenen. Omdat Bunschoten Spakenburg aan de vroegere Zuiderzee ligt is het vanzelfsprekend dat er veel met producten van de zee wordt gewerkt. Zeetong, oesters, kreeft en paling zijn vaste ingrediënten op de kaart. Sander werkt alleen met verse seizoen ingrediënten van topkwaliteit. Zo kan hij zijn gasten verrassen met een steeds wisselende kaart en eigentijdse gerechten. Niet voor niets wordt restaurant De Mandemaaker met eigenaar Bert van Eijden in de Michelin- ,Gault& Millau- en Lekker500 restaurantgids vermeld. Naast het seizoensmenu kan er ook een keuze gemaakt worden voor klassiekers uit de Franse keuken. De ambachtelijke bereidingen zijn allen huisgemaakt met een moderne twist.
De ETN Cookware Company Restaurantprijs 2023
Dinsdag 19 september a.s. vanaf 13.000 uur zullen zes genomineerde Euro-Toques Nederland Chefs de strijd met elkaar aangaan op de Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam. Dit zijn ETN chefs die uitblinken in hun presentatie van de kernwaarden van Euro-Toques. In samenwerking met hun eigen leveranciers van Euro-Toques waardige (h)eerlijke producten gaan chef en gezel een drie gangen menu incl. amuse en bijpassende drank bereiden voor de vakjury. De eigen maître zal de gerechten en wijn- bier-spijscombinaties toelichten..