Meet the chef: Nick Peters Restaurant Vesters Nijmegen deelnemer Bronckhorster Beer & Food Battle 2023.

nick peters, restaurant vesters, euro-toques, young chef award

Mijn naam is Nick Peters. Ik heb mijn carrière in de Nijmeegse gastronomie zorgvuldig opgebouwd. Na een opleiding aan de Leijgraaf in Cuijk en het Rijn-IJssel college in Wageningen heb ik gewerkt bij klassieke restaurants als het vermaarde ‘Savarijn’ en ‘In Geuren en Kleuren.’ Op dit moment ben ik souschef bij Restaurant Vesters, een bedrijf wat hoort tot de Nijmeegse culinaire toplaag. Mijn kookstijl kenmerkt zich door een op gedegen vakkennis gedragen liefde voor oude en nieuwe technieken, met oog voor aardse smaken, verfijning en raffinement. Ook in de waarden van Euro-Toques herken ik mij en deze zijn een leidraad in mijn keuken. Samen met collega Jasper van Pinxteren gaat Nick de strijd aan voor de beste beer & food pairing.

Bronckhorster Beer & Food Battle 2023

 Maandagmiddag 9 oktober organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 14.00 uur de allereerste “Bronckhorster Beer & Food Battle” in de Battle Area van BBB Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants met grote regelmaat gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland steeds vaker mooie bier – spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen. 5 Teams van chef en gezel maken een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoen producten ( dus Euro-Toques waardige producten)  en presenteren deze gerechten aan de vakjury. Alle gerechten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef of  maître vertelt de jury en het publiek over de samenstelling van het gerecht en de paring met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Bronckhorster Brewing Company . Zij moeten met het nieuwe, geheime Barrel Aged 42 een mooie bier/spijs combinatie bereiden. Daarnaast mag gebruik gemaakt worden van andere speciaal bieren.