Meet the chef: Manuel Jansen Bronckhorster Proeflokaal Steenderen.
Meet the chef: Manuel Jansen Bronckhorster Proeflokaal Steenderen.
Na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie werkte Manuel o.a. bij restaurant de Altena in Oosterhout, restaurant ’t Heimwee en restaurant The Hunting Lodge in Rozendaal. Daarna deed hij ervaring op in Aziatisch koken bij Orient Plaza in Nijmegen. In 2018 begon hij zijn eigen restaurant De Limus in Nijmegen wat stond voor culinaire eigenzinnigheden met een modern Frans karakter en Aziatische flair. Hier kwamen soepen, sauzen, kortom alle gerechten op de kaart uit eigen keuken. Manuel werkt uitsluitend met verse seizoens- en streekproducten van goede kwaliteit. Groenten spelen bij hem de hoofdrol. Daarnaast is Manuel één van de pioniers op gebied van bierspijsmenu’s. Bij De Limus verkocht hij 70% bier-spijs menu’s en 30% wijn/spijs menu’s. Als gevolg van de Corona crisis was Manuel gedwongen zijn restaurant sluiten waarna hij direct aan de slag kon bij Het Bronckhorster Proeflokaal in Steenderen.