Meet the chef: Jouke-Piet Drijfhout Restaurant Landgoed de Slotplaats Bakkeveen

jouke-piet drijfhout, de slotplaats, euro-toques

 

Meet the chef: Jouke-Piet Drijfhout

Jouke-Piet Drijfhout is chef/mede eigenaar van Lekker Dichtbij, Joukekookt en Landgoed Restaurant De Slotplaats. Samenwerken en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven is Jouke op het lijf geschreven. Zijn motto: “van kennis delen wordt je beter.” Zo is hij lid van Friesland Culinair, Dutch Cuisine, Euro-Toques Nederland en is verbonden aan ROC Friese Poort. Jouke haalt zijn ingrediënten liefst van heel dichtbij. Zo komt “de groente van de maand” van Streekboer Boer & Chef, de geiten- en koemelk van boerderijen uit het dorp, de kruiden en kruiden oliën van Mieke Wesdorp van Midgard, vis van Veldman uit Harlingen en vlees van slagerij Biesma. Ook vader Drijfhout heeft een eigen groentetuin. Maar Jouke gaat verder. De restafval van het restaurant gaat naar de scharrelvarkens van de zorgboerderij voor ouderen een eindje verderop. Deze ouderen vouwen tevens de servetten voor het restaurant. En de plaatselijke pottenbakker maakt servies voor het restaurant en vazen voor de landgoedwinkel die partner Mieke Rijnbeek runt. De droom van Jouke is een verbindende rol te spelen tussen mens en natuur.

De ETN Cookware Company Restaurantprijs 2023

Dinsdag 19 september a.s. vanaf 13.000 uur zullen zes genomineerde Euro-Toques Nederland Chefs de strijd met elkaar aangaan op de Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam. Dit zijn ETN chefs die uitblinken in hun presentatie van de kernwaarden van Euro-Toques. In samenwerking met hun eigen leveranciers van Euro-Toques waardige (h)eerlijke producten gaan chef en gezel een drie gangen menu incl. amuse en bijpassende drank bereiden voor de vakjury. De eigen maître zal de gerechten en wijn- bier-spijscombinaties toelichten..