Meet the brewer : Steve Gammage Founder Bronckhorster Brewing Company
Tijdens een vakantie in Engeland viel het Achterhoekse meisje Yvonne als een blok voor de sportieve Engelsman Steve Gammage. Omdat zij haar geliefde Steenderen niet kon missen, besloot Steve naar Nederland te emigreren. Hier begon hij zijn eigen schildersbedrijf waar hij een goede boterham mee verdiende. Het bedrijf bleef groeien maar Steve was niet helemaal daar waar hij wilde zijn. Daarom besloot hij het schildersbedrijf te verkopen en bierbrouwer te worden. Steve leerde het vak in Engeland en deed werkervaring op bij Menno Olivier van brouwerij de Molen. In 2010 was het zover: de voormalige paardenstal van boerderij Rodenburg in Rha werd de nieuwe brouwerij van Steve en Yvonne. De inwoners van Rha en Steenderen waren al snel verzot op de bieren van Steve. In 2012 kwam de grote doorbraak: de Nightporter van ( toen nog Brouwerij Rodenburg) werd internationaal bekroond. Een jaar later brouwde Steve in samenwerking met biersommelier en -auteur Alain Scheepers het Andicatiebier: speciaal gebrouwen voor de troonwisseling. Na deze successen schiet de vraag omhoog en worden de bieren door heel Nederland en internationaal verkocht.Er volgt een “rebranding”: de Bronckhorster Brewing Company is een feit. Hiermee is de Bronckhorster Brewing Company klaar voor de toekomst. De capaciteit is uitgebreid en met de komst van Het Bronckhorster Proeflokaal, de pub , restaurant en hotel in Steenderen hebben Steve, Yvonne en zoon Raymon Bronckhorster Beer stevig op de kaart gezet.
Bronckhorster Beer & Food Battle 2023
Maandagmiddag 9 oktober organiseerde Euro-Toques Nederland vanaf 14.00 uur de allereerste “Bronckhorster Beer & Food Battle” in de Battle Area van BBB Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants met grote regelmaat gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland steeds vaker mooie bier – spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen. 6 Teams van chef en gezel maken een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoen producten ( dus Euro-Toques waardige producten) en presenteren deze gerechten aan de vakjury. Alle gerechten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef of maître vertelt de jury en het publiek over de samenstelling van het gerecht en de paring met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Bronckhorster Brewing Company . Zij moeten met tenminste één van deze bieren een mooie bier/spijs combinatie bereiden.