Jury’s Portrait Kees Spaan – Euro-Toques Restaurantprijs by Cookware Company

kees spaan, the cookware company, euro-toques nederland restaurantprijs

PFAS wereldwijd uit alle keukens halen.

Jurylid Restaurantprijs 2024 maandag 23 september 2024 tijdens Gastvrij Rotterdam Hal 4 vanaf 11.00 uur

Kees Spaan is Accountmanager Retail Nederland bij Euro-Toques Nederland Exclusive Business Partner The Cookware Company. Cookware Company stelt de prijzen ter beschikking voor de ETN Restaurantprijs 2024. Over zijn werkzame leven vertelt Kees: “Na jaren in de Amsterdamse horeca als kok te hebben gewerkt(en mijn opleiding te hebben genoten), ben ik  de gezondheidszorg in gegaan als kok en facilitair manager. Vervolgens ben ik de verkoop ingegaan voor de merken van o.a. Van Kempen & Begeer, BK en GreenPan. Cookware Company maakt zich heel sterk voor een wereld zonder PFAS. We zijn gestart in 2007 en vanaf dag 1 zijn we hier al mee bezig. Daardoor ben ik eigenlijk altijd bezig geweest in deze horeca wereld. In mijn vrijetijd sta ik nog vaak te koken en te bakken. Dit doe ik dan graag met verse producten en PFAS vrije items.”

De strijd tegen PFAS met The Cookware Company

PFAS zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn en een negatief effect hebben op milieu en gezondheid. Naast handige eigenschappen hebben PFAS vooral ongewenste eigenschappen. Ze zijn niet afbreekbaar in het milieu, geven schadelijke effecten voor mens en milieu, verspreiden zich snel en gemakkelijke in het milieu en hopen zich op in het lichaam van mens, dier en planten. De Cookware Company bindt met o.a. merken Greenpan en Greenchef al jaren de strijd aan met PFAS. Ondertussen heeft The Cookware Company wereldwijd eigen fabrieken waarbij tijdens de productie de focus ligt op kwaliteit, nieuwe technologieën en duurzaamheid. Zij stellen een prijzenpot ter beschikking van maar liefst E.23.500,00 om chefs te belonen die de Code Van Eer dagelijks uitdragen.

Euro-Toques Nederland & International

Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities.Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!