Jury’s Portrait: Kees Bruins STRRN Magazine tijdens Gastvrij Rotterdam en BBB Maastricht

Kees Bruins, STRRN Magazine, Sterrenrestaurants, euro-toques nederland

Als redacteur van STRRN Magazine heb ik het voorrecht om veel bijzondere mensen uit de Nederlandse culinaire wereld te mogen ontmoeten en interviewen.

Een van de meest inspirerende ontwikkelingen vind ik nog altijd de opkomst van jong talent. De afgelopen jaren staat de Nederlandse culinaire wereld dankzij de nieuwe generatie van jonge, ambitieuze chefs volop in de schijnwerpers.

Jonge chefs zijn niet bang om te experimenteren en de grenzen van de traditionele Nederlandse keuken te verleggen.

Deze nieuwe generatie talentvolle koks zet Nederland ook internationaal op de kaart door hun innovatieve benadering van koken en het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Ze slagen erin traditionele Nederlandse smaken te combineren met invloeden uit keukens van over de hele wereld en dit leidt tot verrassende en verfijnde gerechten. Wat deze opkomende chefs verder kenmerkt is hun drang naar vernieuwing, met veel aandacht voor duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Ze zijn niet bang om te experimenteren en zoeken voortdurend de grenzen van de traditionele Nederlandse keuken op.

De opmars van jong culinair talent blijft niet onopgemerkt en staat prominent in de belangrijkste culinaire gidsen. In de afgelopen jaren zijn velen van hen bekroond met prestigieuze prijzen en zelfs met Michelinsterren. Het is dan ook geen verrassing dat deze jonge generatie van gepassioneerde, innovatieve en bewuste chefs een gouden toekomst voor de Nederlandse gastronomie belooft en zij zorgen er voor dat Nederland steeds meer wordt erkend als culinaire bestemming van wereldklasse.

Bij STRRN Magazine bieden we deze talenten dan ook graag een podium. Daarom presenteren we in de komende editie met trots een exclusieve reportage en fotoshoot van de winnaars van de kookwedstrijden ‘Jonge Keukenhelden/Het Glazen Kalf’ en de ‘Euro-Toques Nederland/Cookware Company restaurantprijs 2024’ tijdens Gastvrij Rotterdam.

Succes chefs!

 

Kees Bruins

Hoofdredacteur STRRN Magazine