Jury’s Portrait: Imad El Khalfioui – Grand Hotel De Draak – Restaurant 1397 – The Bar
PFAS wereldwijd uit alle keukens halen.
Jurylid Hospitality Restaurantprijs 2024 maandag 23 september 2024 tijdens Gastvrij Rotterdam Hal 4 vanaf 11.00 uur
Imad Khalfioui General Manager Hotel De Draak – 1397 – The Bar
Na 10 jaar ben ik weer terug bij Grand Hotel De Draak en Restaurant 1397 als Restaurant Manager. Ik startte hier mijn carrière en liep onder andere stage bij restaurant Mijn Keuken* en Oud-Sluis***. Ik deed Internationale ervaring op tijdens de World Expo in Shanghai en ik ben een aantal jaren maître geweest bij Hertog Jan***. Samen met Torben en het gehele team heb ik de ambitie Restaurant 1397 naar een hoger gastronomisch-niveau te tillen. Met ingang van december 2024 wordt Imad General Manager van Grand Hotel De Draak , Restaurant 1397 en The Bar Bergen op Zoom.
De strijd tegen PFAS met The Cookware Company
PFAS zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn en een negatief effect hebben op milieu en gezondheid. Naast handige eigenschappen hebben PFAS vooral ongewenste eigenschappen. Ze zijn niet afbreekbaar in het milieu, geven schadelijke effecten voor mens en milieu, verspreiden zich snel en gemakkelijke in het milieu en hopen zich op in het lichaam van mens, dier en planten. De Cookware Company bindt met o.a. merken Greenpan en Greenchef al jaren de strijd aan met PFAS. Ondertussen heeft The Cookware Company wereldwijd eigen fabrieken waarbij tijdens de productie de focus ligt op kwaliteit, nieuwe technologieën en duurzaamheid. Zij stellen een prijzenpot ter beschikking van maar liefst E.23.500,00 om chefs te belonen die de Code Van Eer dagelijks uitdragen.
Euro-Toques Nederland & International
Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities.Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!