Het Maashotel Broekhuizen : Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland
Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland – Battle Area BBB Maastricht 7 oktober vanaf 12.00 uur
Het Maashotel in Broekhuizen met chef James Maros en SVH Meestergastheer Jan Westerbeek
Beer & Food battle
SVH Meestergastheer Jan Westerbeek en James Maros gaan deelnemen aan de Beer & Food Challenge van Euro-Toques en Kameroad Brouwers op BBB Maastricht. Op de vraag waarom ze zoiets zouden doen in deze periode van opbouw, antwoordt Westerbeek nuchter dat hij graag Het Maashotel op de kaart wil zetten. “Ik heb vroeger aan veel wedstrijden meegedaan en het is een prachtige manier om iets te laten zien. We hebben hier een toplocatie en we willen laten zien dat we culinair ook ons mannetje staan. Ons restaurant heeft veel te bieden en misschien dat we ook de naam gaan veranderen om ons fine diningrestaurant nog herkenbaarder te maken. We doen ook mee, omdat we veel met Kameraod Brouwers hebben. Wij schenken hun bieren en het is voor ons hier in de gemeente Horst de lokale brouwer.
Perfecte match neerzetten
Voor Chef James Maros is de combinatie van bier en eten niet nieuw en hij ziet er dan ook naar uit om deel te nemen aan de wedstrijd. “Ik heb hiervoor bij Graaf ter Horst gewerkt waar Kameraod brouwers ook is gevestigd en ik was bij de eerste culinaire bieravonden daar betrokken. Ik zei tegen de brouwer, Jeroen Verbruggen: ‘Ik ga wat koken en zoek jij er maar een mooi bier bij.’” En nu gaat de chef-kok zich samen met Westerbeek voorbereiden op deelname. “Jan heeft een goede smaak dus ik denk dat hij en ik de perfecte match zijn. Uiteindelijk heb je het over smaken, ongeacht welke drank je bij het eten inzet. We hebben nog geen idee wat we gaan doen. Waarschijnlijk gaan we pas een week van tevoren ervoor zitten. Maar ik heb wel heel veel ideeën in mijn hoofd en ik denk dat we in korte tijd de perfecte match kunnen neerzetten.”
Smaakreis
Westerbeek geeft aan dat hij tien jaar geleden in België al bezig was met bier en eten. Maros heeft Westerbeek leren kennen bij Chateau de Raay in Baarlo, dus ze weten wat ze aan elkaar hebben. Baros, die half Zeeuws, half Hongaars is, wil met weinig ingrediënten veel smaken creëren. “Ik heb stage gelopen bij ambitieuze chefs en ik neem naast mijn Zeeuwse achtergrond ook Hongaarse invloeden mee.” Toch is de ambitie om het Maashotel culinair neer te zetten niet de enige drijfveer om mee te doen aan de Beer & Food Battle. “Wij willen gasten ook opvoeden en meenemen in de smaakreis en laten zien dat je met bier meer diversiteit biedt. Zeker geïnfuseerde bieren openen deuren die bij wijn gesloten blijven.”
De Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 tijdens de BBB
In restaurants wordt steeds vaker gevraagd naar alternatieven voor wijn als begeleiding van een gerecht. Het blijkt dat speciaalbieren dan vaak mooie combinaties opleveren, waarbij de gast verrast wordt met nieuwe, elkaar versterkende, smaken. Mede om deze reden is de Beer & Food Battle in het leven geroepen. Het geeft de betere chefs de kans om hun beste foodpairing met bier te laten beleven. Wij, Kameraod Brouwers, verbinden de beste ingrediënten, de tofste (horeca)locaties én de gezelligste bierliefhebbers. Oftewel: wij vormen kameraodschap en zoeken in samenwerking met de beste ingrediënten naar de beste foodpairing. Wij geloven in de kracht van bier aan tafel en daarom organiseren we dit jaar samen met Euro Toques de Kameraod Beer and Food Battle 2024.
De uitdaging: Beer & Food Battle 2024
Een uitdaging, dat is het zeker! Want tijdens de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht mogen wij van Kameraod Brouwers, in samenwerking met Euro-Toques, dit jaar de Beer & Food Battle organiseren op 07 oktober 2024 in de Battle area. Hier strijden zes keukenbrigades van Nederlandse restaurants om de eer door een voor-, hoofd- en nagerecht te pairen met een zelfgekozen bier of één van de bieren van Kameroad Brouwers. Tijdens de battle worden chefs uitgedaagd om de mooiste bier-spijscombinaties te presenteren aan de jury en publiek. Het doel van de battle is speciaalbier in combinatie met fine dining het podium te geven wat het verdient en daarmee Horeca Nederland laten zien dat bier aan tafel terrein wint binnen de gastronomie.
Met dank aan Gerard Molenaar, hoofdredacteur ENTREE Magazine