FlexiVers wordt onderdeel van Rungis
FlexiVers wordt onderdeel van RungisRungis en FlexiVers bundelen de krachten
Groente- en fruitleverancier FlexiVers is sinds september 2024 onderdeel van Rungis groente en fruit. Met deze overname voegt Rungis de kennis en ervaring van Rudolf Sluimer en zijn FlexiVers-team toe aan de groeiende Rungis-organisatie. Rungis en FlexiVers vinden elkaar in persoonlijke service, een uitgebreid assortiment en snelle, kwalitatieve leveringen.
V.l.n.r. Yoram Vooijs, Gert Jan Zonneveld Piek, Francis Zonneveld Piek en Rudolf Sluimer
FlexiVers uit Hardinxveld-Giessendam staat al 23 jaar voor flexibiliteit en kwaliteit. Dagelijks wordt vers groente en fruit geleverd aan restaurants en cateringbedrijven in het gebied tussen Utrecht, Breda en Rotterdam, altijd met liefde voor het product en passie van zowel medewerkers als klanten.
Vanaf maandag 23 september 2024 worden alle klanten van FlexiVers beleverd door Rungis, en zijn ook de medewerkers onderdeel van het Rungis-team geworden. Dankzij de uitgebreide kennis van Rudolf en zijn team op het gebied van groente en fruit kan Rungis met deze uitbreiding restaurants en cateringbedrijven in Nederland en daarbuiten nog beter van dienst zijn.
Gert Jan Zonneveld Piek, directeur/eigenaar & oprichter van Rungis:
‘Het geeft energie om met deze club van groente-collega’s samen te werken.’
Wat betekent dit voor de klanten van FlexiVers?
Voor klanten van FlexiVers verandert er weinig; Rudolf en de andere leden van het FlexiVers-team blijven de vertrouwde contactpersonen. Wat wél verandert, is dat er dagelijks een nog breder assortiment aan groenten en fruit beschikbaar komt, zowel onbewerkt als gesneden, gewassen en verpakt. Dankzij de samenwerking tussen Rungis en FlexiVers kan een nog hogere servicegraad worden geboden, zonder dat de persoonlijke benadering verloren gaat.
Van groentewinkel tot groothandel
Zowel FlexiVers als Rungis zijn ontstaan uit een groente- en fruitwinkel voor particulieren. In 2001 heeft Rudolf de overstap gemaakt om vanuit Hardinxveld restaurants en cateringbedrijven te gaan beleveren. De kleuren, seizoenen en de creaties van chefs doen Rudolfs hart nog elke dag sneller kloppen.
Rudolf: ‘Door de samenwerking komen voor onze klanten nog meer producten die het vak zo mooi maken beschikbaar. Denk aan bijzonder zacht fruit, wilde paddenstoelen of groenten van kleine lokale telers. In de toekomst hebben we, als onderdeel van Rungis, meer slagkracht om bijvoorbeeld duurzaamheid door de hele keten te waarborgen. De nieuwbouw van het bedrijfspand van Rungis biedt ook volop nieuwe mogelijkheden.’
‘De samenwerking met Rungis voelt voor mij als een perfecte match en als iets natuurlijks. Beide zijn familiebedrijven met een langetermijnvisie en een cultuur met veel betrokkenheid en loyaliteit. De klant staat echt centraal en persoonlijke relaties maken dat we in de toekomst succesvol blijven.’
Over Rungis
Rungis werd 35 jaar geleden opgericht door Gert Jan en Francis. In 1989 startten ze vanuit een kleine loods in Barendrecht, met een naam geleend van de grote versmarkt in Parijs, waarmee ze snel de link met de horeca legden. Vandaag de dag telt Rungis zo’n 200 medewerkers die de hele dag bezig zijn met inkopen, orders samenstellen, snijden, wassen, verpakken en bezorgen. De passie voor smaak, versheid en de #VijfSeizoenen is overal te vinden, van order entry tot chauffeurs en van inkoop tot verkoop.