Euro-Toques Nederland organiseert de “ PALUX Innovation Award “ 2023 tijdens de Folie Culinaire Maastricht

PALUX INNOVATION AWARD, EURO-TOQUES NEDERLAND, FOLIE CULINAIRE

Persbericht

Woensdag 11 oktober a.s. organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 12.00 uur de allereerste “ PALUX Innovation Award “ in de demonstratiekeuken van Culinaire Saisonnier op de Folie Culinaire MECC Maastricht.  Deze wedstrijd is in het leven geroepen om de jonge veelbelovende talenten binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij zijn immers de chefs van de toekomst. Deze chefs zullen een signature gerecht presenteren van Euro-Toques waardige producten. Deze ingrediënten voldoen aan de kernwaarden van ETN: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend worden de gerechten ter plaatse ambachtelijk bereid.

De opdracht

De jonge talenten demonstreren vanuit de demo keuken voor het publiek een signature gerecht . Het kookpodium van Culinaire Saisonnier is geheel ingericht door PALUX, Keukens met Visie en is van alle gemakken voorzien. De chef heeft de ingrediënten hiervoor in eigen keuken voorbereid en vertelt tijdens de demonstratie over zijn signature gerecht, gebruikte technieken, en de visie van zijn restaurant  in samenspraak met moderator Ramona van Zweden. Zijn brigade maakt op de achtergrond 30-40 kleine uitvoeringen voor het aanwezige publiek.

De deelnemers

  • Chef Niek Bezuijen – Landgoed Groot Warnsborn Restaurant La Belle Source Arnhem.
  • Chef Torben Boutersen – Hotel De Draak Restaurant 1397 Bergen op Zoom
  • Chef Wouter van Leeuwen – Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel / IJssel Restaurant Deventer
  • Chef Patron Jan Peree – Restaurant Kruidt Lichtenvoorde
  • Chef Patron Salvatore Randazzo – Restaurant Il Gattopardo Rotterdam
  • Chef Patron Björn De Waal – Restaurant Het Arsenaal 1309 Doesburg

De Vakjury

  • PALUX, Keukens Met Visie: dhr. Jürgen Noll , Dipl.- Wirt – Ing.(FH)
  • Yolande Vesters, voorzitter Euro-Toques Nederland
  • Daan Mommers, Culinaire Saisonnier
  • Jouke-Piet Drijfhout, winnaar ETN restaurantprijs 2023
  • René Nevels Hotelschool Maastricht
  • Kees Bruins STRRN Magazine

De hoofdprijs

De hoofdprijs bestaat uit een PALUX, Keukens Met Visie,  Salamander ter waarde van E. 3800,00 en zal om 16.00 uur uitgereikt worden door dhr. Jürgen Noll PALUX Duitsland en Yvo Berendsen, PALUX Nederland.