DenC: “klein huiskamer- restaurant met uniek product”
Verstopt in de Kerkstraat, om de hoek van de Utrechtsestraat, vind je het schattige restaurantje DenC, geopend vanaf 2013 en vernoemd naar de eigenaren chef-kok Johan Dik en maître vinologe Emmalou Cunningham. DenC is een sfeervol huiskamer-restaurant met 30 zitplaatsen waar je terecht kunt voor de Franse klassiekers. Chef Johan Dik kookt ambachtelijk met zoveel mogelijk lokale, biologische en seizoensgebonden natuurzuivere ingrediënten. Alle (H)eerlijke gerechten worden huisgemaakt, tot zelfs het brood. De producten worden gekozen op duurzaamheid en kwaliteit.
Een grote voorliefde voor Hollands wild.
Chef Johan komt uit een echt Hollands jagersgezin in de Achterhoek. De keuken werkt daarom met een grote voorliefde voor Hollands wild. Het hele jaar door staan er wildgerechten op het menu, zoals Veluws ree en damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen. In het ‘wildseizoen’ serveert restaurant DenC een uitgebreide proeverij van wild. Ook wordt er altijd gekookt met de mooiste duurzame vis, schaal en schelpdieren, zoals bijvoorbeeld: beekridder, Hollandse kweekforel en Hollandse rivierkreeft.
Met een knipoog naar Amsterdam
Het menu wordt steevast met de volgende populaire en originele ‘Amsterdamse’ amuses opgestart: een shot van Amsterdamse ‘Kesbeke’ ui , een bitterbal van gerookte pastinaak en een macaron van Amsterdamse ui en ossenworst.
Eigen wijnimport
Het merendeel van de wijnselectie is van eigen import. Deze wijnhuizen worden alleen door DenC geïmporteerd. De originele wijnen zijn van kleine duurzaam- en biologisch werkende wijnboeren, geselecteerd op specifieke druiven en smaken die perfect aansluiten op de gerechten.
Yolande Vesters voor STRRN Magazine #22 AMSTERDAM