Chef’s Portrait Werner Drent – “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024”
“Minder Zout, Meer Smaak Award 2024” powered by HANOS, Nierstichting en Euro-Toques
Echte Smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en meest verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen, pitten, zaden en zuren of bereidingstechnieken zoals fermentatie. En dat is niet alleen beter voor de smaakpapillen, maar ook nog eens veel gezonder. Chef Werner Drent van Grand Hotel Huis ter Duin is één van de finalisten tijdens de wedstrijd “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024” dinsdag 24 september op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.
Chef Werner Drent – Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk
Mijn naam is Werner Drent en ik ben Banqueting chef de Cuisine bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Ik heb lang geleden mijn koksopleiding gevolgd in Groningen, waaronder ook de dieetkok opleiding. Ter aanvulling op alle vakgerichte diploma’s heb ik hierna de bakkersopleiding gevolgd in Amsterdam. Ik heb een loopbaan van ongeveer 30 jaar, verschillende mooie, uitdagende en spannende werkopdrachten mogen uitvoeren. Eerlijk en duurzaam eten daar sta ik voor! Dit betekent ook weten wat je eet, welke producten en specerijen zoals zout en suiker. Ik ben maatschappelijk ingesteld en geef hierin om mijn medemens. Bewustwording over het eerlijk eten wat je eet, vind ik belangrijk om door te geven aan mijn medemensen, waaronder jongeren en leerlingen. Op dit moment hebben wij zoveel keuze aan producten in de supermarkten en wordt ons veel door de producten aangeboden. Leerlingen van de koksopleidingen zijn zich tegenwoordig minder bewust van wat er aan zoutgehalte in kant en klare producten zit. Vele toevoegingen die onnodig zijn voor het menselijk lichaam. We hoeven niet meteen allemaal zoutloos te gaan eten, maar bewuster omgaan met o.a. zout is zeker belangrijk om gezonder ouder te worden.
Chef de Cuisine Werner Drent en leerling Bram van der Wiel