Chef’s Portrait Tommaso Mandorino – PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques
PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques Nederland & International 9 oktober Kookpodium Culinaire Saisonnier Folie Culinaire BBB Maastricht
Tommaso Mandorino Euro-Toques Italia
Tommaso werd in 1992 geboren in Mottola ( provincie Taranto). Tijdens zijn opleiding in de Hotelschool Crispiano, werkt hij in het weekend om direct ervaring op te doen. Op 19-jarige leeftijd verhuist hij naar Milaan om zijn carriëre als kok voort te zetten. Hij heeft in verschillende restaurants gewerkt, van dorps-trattoria tot luxe 5 sterren resorts, waaronder ook het restaurant van Carlo Cracco: PEK, bekroond met 2 Michelin sterren. Dan perfectioneert hij zich bij “Il Marchesino” van Maestro Gualtiero Marchesi. Tegenwoordig is Tommaso Executive Chef-kok van “Locanda Sempione” in Milaan, één van de restaurants van het bedrijf “La Milano Restaurant Group” met restaurants in Milaan en Dubai. Locanda Sempione biedt een traditionele Italiaanse, regionae keuken met een moderne twist. Chef Tommaso omarmt in zijn keuken alle originele smaken van verschillende Italiaanse regio’s om een uniek gerecht te creëren, vol van saken en verhalen, in staat om elke hap een andere emotie te geven, die het unieke van zijn smaken en kennis symboliseert.
De Opdracht
9 Jonge talentvolle chef-koks aangesloten bij Euro-Toques International restaurants worden genomineerd door de voorzitters van de verschillende Internationaal aangesloten landen, als finalist voor deelname aan deze wedstrijd. Op woensdag 9 oktober demonstreren zij op het Kookpodium van Culinaire Saisonnier een signatuur gerecht ( voor ieder jurylid 1x) en vertellen hierbij over de Euro-Toques waardige producten, bereidings- en kooktechnieken. De gerechten worden ambachtelijk bereid van liefst lokale kwaliteitsproducten volgens de seizoenen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: no waste!
PALUX, Keukens met Visie
De PALUX Innovation Award is in het leven geroepen voor de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland. Dit jaar gaan we Internationaal: Euro-Toques Nederland is immers aangesloten bij het Europese Euro-Toques International. De chefs kunnen het publiek met een kookdemonstratie overtuigen van hun talenten en zo de aandacht krijgen die zij verdienen. Voor de winnaar stelt PALUX een salamander ter beschikking van maar liefst E.4000,00. Tevens krijgt de winnaar een exclusieve reportage in STRRN Magazine.
Euro-Toques Nederland & International
Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities. Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!