Chef’s Portrait Tiego Teunissen – Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024

tiego teunissen, restaurant vesters, euro-toques nederland, deelnemer jonge keukenhelden en het glazen kalf 2024

” Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf” powered by VHC BV, VanDrie Group en Euro-Toques Nederland.

Tiego Teunissen – Restaurant Vesters Nijmegen

Mijn naam is Tiego Teunissen. Ik werk bij Restaurant Vesters in Nijmegen en ik ben student aan de Cas Spijkers Academie. Hiervoor heb ik in twee jaar tijd mijn niveau-3 opleiding afgerond. Ik merk dat ik het koksvak steeds leuker vind naarmate ik meer ervaring opdoe. Vesters is een restaurant waarin op kwalitatief hoog ambachtelijk niveau eten gemaakt wordt, wat gepaard gaat met oprechte gastvrijheid en service. Vesters staat bekend om haar maandelijks wisselende menu en de interessante, Europees gerichte wijnkaart waarin Nederlandse wijnen sterk vertegenwoordigd zijn. De wedstrijd om ‘Het Glazen Kalf’ lijkt mij een leuke manier om mij te verdiepen in het koksvak en een interessante mogelijkheid om contacten op te bouwen met collega’s in mijn vakgebied.

De opdracht

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 25jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Tijdens deze wedstrijd wordt een drie gangen menu van Euro-Toques waardige producten uit eigen omgeving bereid.  De chefs maken een keuze voor natuurzuivere, lokale seizoensproducten en verwerken deze tot hedendaagse gerechten in smaak en opmaak waarbij de ingrediënten herkenbaar blijven. In het menu is één recept uit de “Escoffier” verwerkt. Ook zal er in één van de gangen een kalfsvlees product verwerkt worden: de winnaar van dit onderdeel zal naar huis gaan met Het Glazen Kalf. De winnaar van alle onderdelen wordt gekozen tot winnaar van de Jonge Keukenhelden ( voorheen Young Chef Award).

VHC B.V. stelt een beurs beschikbaar voor de winnaar van de Jonge Keukenhelden

VHC B.V. stelt ook dit jaar een beurs beschikbaar voor de winnaar van de Jonge Keukenhelden. Deze beurs kan gebruikt worden om een mooie stage in het buitenland te lopen bij één van de vele Euro-Toques International restaurants. Vorig jaar liep Bart Eker van Kasteel Kerckebosch in Zeist bijvoorbeeld een week mee bij Restaurant Chapter One ** in Dublin. Bart: ”  Ik bedank VHC B.V. voor deze zeer leerzame ervaring, ik heb veel technieken en producten geleerd die ik mee kan nemen en die mij een betere kok zullen maken. Maar vooral de ervaring en inspiratie zijn dingen die ik niet zal vergeten.”

VanDrie Group met Het Glazen Kalf

Het Glazen Kalf is een jaarlijkse kookwedstrijd met kalfsvlees voor culinaire professionals georganiseerd door de VanDrie Group. De winnaar van het onderdeel: bereiden van één van de gangen met een kalfsproduct naar keuze (met twee bereidingstechnieken) wint het unieke beeld Glazen Kalf, een cheque voor kalfsvlees en een cheque voor een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier.