Chef’s Portrait Raymond van Veen – Euro-Toques Restaurantprijs by Cookware Company
In het uiterste Noorden van vasteland Holland, nog voorbij Den Helder, ligt Huisduinen: aan de dijk met de Noordzee . Op deze idyllische plek met vuurtorens en duingebied vinden we op de 3e verdieping van Grand Hotel Beatrix restaurant C’est La Vie met chef sinds jaren Raymond van Veen. Een heerlijke plaats om te genieten van rust en ontspanning én van de culinaire beleving waar chef Raymond van Veen en zijn garde je mee verrast. Raymond werkt alleen met dagverse en liefst lokale en seizoen producten, perfectie tot in het uiterste detail en een vlekkeloze uitwerking. C’est la Vie is hiervoor meermaals bekroond en bekend uit de Michelin Guide. Chef Raymond doet dit niet alleen. Naast zijn keukenteam voelt zich gesteund door gastvrouw sommelier Demi Bakker en een uiterst professioneel en warm team in de gastvrijheid. . Raymond deed zijn werkervaring o.a. op bij Merlet in Schoorl. Hij werkt dan ook graag met ingrediënten uit de omgeving: bloem van de molen in Hoorn, vis van de Noordzee, zuivel van De Tesselaar, groenten fruit en kruiden van De Groene Stek, runderen en Texels lam van het eiland Texel. Alle producten komen in zijn geheel binnen en in eigen keuken ambachtelijk verwerkt. Vanzelfsprekend worden de resten verwerkt in o.a. bouillon, fond en sauzen. Geen onnodige foodmiles dus en een steun voor de plaatselijke boeren en ondernemers.
De strijd tegen PFAS met The Cookware Company
PFAS zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn en een negatief effect hebben op milieu en gezondheid. Naast handige eigenschappen hebben PFAS vooral ongewenste eigenschappen. Ze zijn niet afbreekbaar in het milieu, geven schadelijke effecten voor mens en milieu, verspreiden zich snel en gemakkelijke in het milieu en hopen zich op in het lichaam van mens, dier en planten. De Cookware Company bindt met o.a. merken Greenpan en Greenchef al jaren de strijd aan met PFAS. Ondertussen heeft The Cookware Company wereldwijd eigen fabrieken waarbij tijdens de productie de focus ligt op kwaliteit, nieuwe technologieën en duurzaamheid. Zij stellen een prijzenpot ter beschikking van maar liefst E.23.500,00 om chefs te belonen die de Code Van Eer dagelijks uitdragen.
Euro-Toques Nederland & International
Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities.Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!