Chef’s Portrait Pasquale Carfora – PALUX Innovation Award 2024 International by ETN

pasquale carfora, aroma italian fine dining, euro-toques nederland

PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques Nederland & International 9 oktober Kookpodium Culinaire Saisonnier Folie Culinaire BBB Maastricht

Pasquale Carfora is afkomstig uit Italië. Hij groeide op aan de kust van Sabaudia, ten zuiden van Rome. Hij kwam hier al zeer vroeg in contact met de typische Zuid-Italiaanse keuken. Op de boerderij van zijn grootouders werden traditionele gerechten bereid met ingrediënten zo van het land. Puur en vers. Zijn moeder werkte daarnaast als chef-kok in een Italiaanse badplaats, waardoor hij ook in aanraking kwam met de professionele keuken. Deze vroege fase heeft de rest van zijn leven gevormd, want al toen besloot hij zijn leven te gaan wijden aan koken. Nadat hij afstudeerde aan de universiteit is hij zijn droom gaan volgen. Hij deed zo veel mogelijk ervaring op bij o.a. Antica Osteria Nonna Rosa* in Vico Equense en La Pergola*** in het Hilton Waldorf Astoria in Rome. Hierna kwamen Pasquale en Elisa naar Nederland. Hij heeft o.a. als chef de cuisine gewerkt in het Grand Café Krasnapolsky in Amsterdam. Dan besluiten zij Restaurant Aroma te beginnen waar Pasquale een combinatie biedt tussen de Italiaanse keuken uit zijn jeugd en de Noord-Europese stijl van koken. Oftewel Italiaanse Fine Dining. De basis hiervan zijn gerechten die bestaan uit een harmonie tussen kwaliteitsproducten uit Italië en verse seizoensproducten uit Nederland, en dan met name uit de Veluwe. Het resultaat is een ervaring vol van verschillende smaken, en aroma’s; vandaar ook de naam Aroma.

De Opdracht

8 Jonge talentvolle chef-koks aangesloten bij Euro-Toques International restaurants worden genomineerd door de voorzitters van de verschillende Internationaal aangesloten landen,  als finalist voor deelname aan deze wedstrijd. Op woensdag 9 oktober demonstreren zij op het Kookpodium van Culinaire Saisonnier een  signatuur gerecht ( voor ieder jurylid 1x) en vertellen hierbij over de Euro-Toques waardige producten, bereidings- en kooktechnieken. De gerechten worden ambachtelijk bereid van liefst lokale kwaliteitsproducten volgens de seizoenen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: no waste!

PALUX, Keukens met Visie

De PALUX Innovation Award is in het leven geroepen voor de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland. Dit jaar gaan we Internationaal: Euro-Toques Nederland is immers aangesloten bij het Europese Euro-Toques International. De chefs kunnen het publiek met een kookdemonstratie overtuigen van hun talenten en zo de aandacht krijgen die zij verdienen. Voor de winnaar stelt PALUX een salamander ter beschikking van maar liefst E.4000,00. Tevens krijgt de winnaar een exclusieve reportage in STRRN Magazine.

Euro-Toques Nederland & International

Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities. Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!