Chef’s Portrait Nigell Rietveld – Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024

nigell rietveld, kozee purmerend, euro-toques nederland

” Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf” powered by VHC BV, VanDrie Group en Euro-Toques Nederland.

Nigell Rietveld – Restaurant Kozee Purmerend

Mijn naam is Nigell Rietveld, 25 jaar oud en geboren en getogen in Purmerend. Sinds 2020 ben ik sous-chef bij Restaurant Kozee, gelegen aan de Koemarkt in Purmerend. Met ons maandelijks wisselend verrassings menu kan ik al mijn creativiteit goed kwijt. Ook kunnen wij hierdoor goed inspelen op de seizoens- en streekgebonden producten. Met de Beemster in de achtertuin hebben wij veel producten van de regio, wat zeer gewaardeerd wordt door onze gasten. Met mijn deelname aan “Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf” tijdens Gastvrij Rotterdam kan ik laten zien wat wij met Restaurant Kozee neerzetten.

De opdracht

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 26 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Tijdens deze wedstrijd wordt een drie gangen menu van Euro-Toques waardige producten uit eigen omgeving bereid.  De chefs maken een keuze voor natuurzuivere, lokale seizoensproducten en verwerken deze tot hedendaagse gerechten in smaak en opmaak waarbij de ingrediënten herkenbaar blijven. In het menu is één recept uit de “Escoffier” verwerkt. Ook zal er in één van de gangen een kalfsvlees product verwerkt worden: de winnaar van dit onderdeel zal naar huis gaan met Het Glazen Kalf. De winnaar van alle onderdelen wordt gekozen tot winnaar van de Jonge Keukenhelden ( voorheen Young Chef Award).

VHC B.V. stelt een beurs beschikbaar voor de winnaar van de Jonge Keukenhelden

VHC B.V. stelt ook dit jaar een beurs beschikbaar voor de winnaar van de Jonge Keukenhelden. Deze beurs kan gebruikt worden om een mooie stage in het buitenland te lopen bij één van de vele Euro-Toques International restaurants. Vorig jaar liep Bart Eker van Kasteel Kerckebosch in Zeist bijvoorbeeld een week mee bij Restaurant Chapter One ** in Dublin. Bart: ”  Ik bedank VHC B.V. voor deze zeer leerzame ervaring, ik heb veel technieken en producten geleerd die ik mee kan nemen en die mij een betere kok zullen maken. Maar vooral de ervaring en inspiratie zijn dingen die ik niet zal vergeten.”

VanDrie Group met Het Glazen Kalf

Het Glazen Kalf is een jaarlijkse kookwedstrijd met kalfsvlees voor culinaire professionals georganiseerd door de VanDrie Group. De winnaar van het onderdeel: bereiden van één van de gangen met een kalfsproduct naar keuze (met twee bereidingstechnieken) wint het unieke beeld Glazen Kalf, een cheque voor kalfsvlees en een cheque voor een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier.