Chef’s Portrait Mathijs Jacobs – Gijs Schapendonk Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024
Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland – Battle Area BBB Maastricht 7 oktober vanaf 12.00 uur
Culinaire Bierproeverij
Mathijs Jacobs, chef-kok en eigenaar van Restaurant De Beejekurf in Venraij, heeft zijn sporen verdiend bij onder andere Restaurant Valuas Venlo en René Brienen , Brienen aan de Maas. Sinds 2009 is Mathijs als chef-kok werkzaam in de keuken van De Beejekurf en in 2013 werd hij tevens eigenaar van deze mooie plek. Kwaliteit staat voorop bij Mathijs. Hij werkt graag met verse producten , het liefst zo dicht mogelijk binnen de regio. En dan gaan goochelen! Met smaken, maar ook met gave creaties op het bord. Ambacht staat dan ook hoog in het vaandel. Koken gebaseerd op technieken uit de klassieke keuken, een klein vleugje nostalgie, maar altijd met een moderne twist!
Sinds december 2015 organiseert Mathijs, samen met Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting in Venray ongeveer 5 keer per jaar een Culinaire Bierproeverij. Er wordt dan een 6 gangen menu samen gesteld waarbij de bereiding van de gerechten en pairing met unieke bieren voorop staat. Aangezien de deelnemers van deze avonden elke keer weer verbaasd en verrast zijn door de mooie combinaties , namen Mathijs en Gijs de uitdaging graag aan om aan deze wedstrijd mee te doen.
De Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 tijdens de BBB
In restaurants wordt steeds vaker gevraagd naar alternatieven voor wijn als begeleiding van een gerecht. Het blijkt dat speciaalbieren dan vaak mooie combinaties opleveren, waarbij de gast verrast wordt met nieuwe, elkaar versterkende, smaken. Mede om deze reden is de Beer & Food Battle in het leven geroepen. Het geeft de betere chefs de kans om hun beste foodpairing met bier te laten beleven. Wij, Kameraod Brouwers, verbinden de beste ingrediënten, de tofste (horeca)locaties én de gezelligste bierliefhebbers. Oftewel: wij vormen kameraodschap en zoeken in samenwerking met de beste ingrediënten naar de beste foodpairing. Wij geloven in de kracht van bier aan tafel en daarom organiseren we dit jaar samen met Euro Toques de Kameraod Beer and Food Battle 2024.
De uitdaging: Beer & Food Battle 2024
Een uitdaging, dat is het zeker! Want tijdens de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht mogen wij van Kameraod Brouwers, in samenwerking met Euro-Toques, dit jaar de Beer & Food Battle organiseren op 07 oktober 2024 in de Battle area. Hier strijden zes keukenbrigades van Nederlandse restaurants om de eer door een voor-, hoofd- en nagerecht te pairen met een zelfgekozen bier of één van de bieren van Kameroad Brouwers. Tijdens de battle worden chefs uitgedaagd om de mooiste bier-spijscombinaties te presenteren aan de jury en publiek. Het doel van de battle is speciaalbier in combinatie met fine dining het podium te geven wat het verdient en daarmee Horeca Nederland laten zien dat bier aan tafel terrein wint binnen de gastronomie.