Chef’s Portrait Jos van der Noll – PALUX Innovation Award 2024 International by ETN

Jos van der Noll, Le Nord, Euro-Toques Nederland

PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques Nederland & International 9 oktober Kookpodium Culinaire Saisonnier Folie Culinaire BBB Maastricht

Jos is een jonge maar gedreven Chef. In zijn opleiding heeft hij bij onder andere De Hoefslag*, Tante Koosje* en Kasteel Heemstede* gewerkt. Hier heeft die basis geleerd en liefde voor sauzen en mooie gerechten. Hierna is hij neergestreken in Bilthoven bij restaurant Le Nord. Hier heeft hij samen met patron cuisinier Gregory Nicole een goede samenwerking gevonden strevend naar de mooiste gerechten. Al vroeg in zijn carrière is hij ook begonnen met wedstrijden koken, zo deed hij mee aan verschillende wedstrijden voor scholen en deed hij mee aan The Young Chef Award van Euro- Toques 2022 die hij tevens gewonnen heeft. Hierna heeft hij meegedaan aan de Nederlandse finale Bocuse d’or in 2023 en heeft hier het Beste vleesgerecht gewonnen. In 2024 gaat Jos weer meedoen aan deze prestigieuze strijd! Zijn stijl omschrijft hij als klassiek met avontuurlijke verfijnde twist. Het volgen van de seizoenen is hier aansluitend de beste inspiratie en criterium voor.

De Opdracht

8 Jonge talentvolle chef-koks aangesloten bij Euro-Toques International restaurants worden genomineerd door de voorzitters Internationaal  als finalist voor deelname aan deze wedstrijd. Op woensdag 9 oktober demonstreren zij op het Kookpodium van Culinaire Saisonnier een  signatuur gerecht ( voor ieder jurylid 1x) en vertellen hierbij over de Euro-Toques waardige producten, bereidings- en kooktechnieken. De gerechten worden ambachtelijk bereid van liefst lokale kwaliteitsproducten volgens de seizoenen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: no waste!

PALUX, Keukens met Visie

De PALUX Innovation Award is in het leven geroepen om de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland. Dit jaar gaan we Internationaal: Euro-Toques Nederland is immers aangesloten bij het Europese Euro-Toques International. De chefs kunnen het publiek met een kookdemonstratie overtuigen van hun talenten en zo de aandacht krijgen die zij verdienen. Voor de winnaar stelt PALUX een salamander ter beschikking van maar liefst E.4000,00. Tevens krijgt de winnaar een exclusieve reportage in STRRN Magazine.

Euro-Toques Nederland & International

Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities.Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!