Chef’s Portrait Jordan Prince – Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024

jordan prince, restaurant morille, euro-toques nederland
” Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf” powered by VHC BV, VanDrie Group en Euro-Toques Nederland.

Jordan Prince Restaurant Morille Kouderkerke

Mijn naam is Jordan Prince ik ben 23 jaar en zit momenteel in mijn 3de leerjaar van de Cas Spijker academie Breda. In 2015 ben ik begonnen met de opleiding zelfstandig werkend kok, hier werkte ik bij restaurant de Waardin waar mijn passie voor koken is ontstaan. Hierna ben ik naar restaurant het Binnenhof gegaan en heb ik veel geleerd over de klassieke franse keuken. In mijn 2e leerjaar was ik stagair bij Inter Scaldes en nu in mijn laatste jaar ga ik mijn opleiding afronden bij restaurant Morille in Koudekerke, een restaurant wat gericht is op duurzame en lokale producten. Hier halen we de producten uit de eigen moestuin, telers uit de buurt of uit het wild. Mijn menu is dan ook gebasseerd op de eerlijke en lokale producten die we bij Morille ook gebruiken en de verschillende technieken die ik loop van de jaren heb geleerd.

De opdracht

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 26 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Tijdens deze wedstrijd wordt een drie gangen menu van Euro-Toques waardige producten uit eigen omgeving bereid.  De chefs maken een keuze voor natuurzuivere, lokale seizoensproducten en verwerken deze tot hedendaagse gerechten in smaak en opmaak waarbij de ingrediënten herkenbaar blijven. In het menu is één recept uit de “Escoffier” verwerkt. Ook zal er in één van de gangen een kalfsvlees product verwerkt worden: de winnaar van dit onderdeel zal naar huis gaan met Het Glazen Kalf. De winnaar van alle onderdelen wordt gekozen tot winnaar van de Jonge Keukenhelden ( voorheen Young Chef Award).

VHC B.V. stelt een beurs beschikbaar voor de winnaar van de Jonge Keukenhelden

VHC B.V. stelt ook dit jaar een beurs beschikbaar voor de winnaar van de Jonge Keukenhelden. Deze beurs kan gebruikt worden om een mooie stage in het buitenland te lopen bij één van de vele Euro-Toques International restaurants. Vorig jaar liep Bart Eker van Kasteel Kerckebosch in Zeist bijvoorbeeld een week mee bij Restaurant Chapter One ** in Dublin. Bart: ”  Ik bedank VHC B.V. voor deze zeer leerzame ervaring, ik heb veel technieken en producten geleerd die ik mee kan nemen en die mij een betere kok zullen maken. Maar vooral de ervaring en inspiratie zijn dingen die ik niet zal vergeten.”

VanDrie Group met Het Glazen Kalf

Het Glazen Kalf is een jaarlijkse kookwedstrijd met kalfsvlees voor culinaire professionals georganiseerd door de VanDrie Group. De winnaar van het onderdeel: bereiden van één van de gangen met een kalfsproduct naar keuze (met twee bereidingstechnieken) wint het unieke beeld Glazen Kalf, een cheque voor kalfsvlees en een cheque voor een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier.