Chef’s Portrait Dimitri Roedoe – Euro-Toques Restaurantprijs by Cookware Company
Finalist Restaurantprijs 2024 maandag 23 september 2024 tijdens Gastvrij Rotterdam Hal 4
De Klassieke Franse keuken maar altijd nieuwsgierig naar nieuwe technieken, ideeën en smaakcombinaties.
Na een jarenlange reis naar sterrenrestaurant en – chefs als Comme Chez Soi***, La Pyramide***, The Oak Room*** en La Grenouille besluit chef Dimitri Roedoe een eigen restaurant te beginnen. Inmiddels 7 jaar geleden wagen Dimitri en Anka de stap en openen restaurant ’t Ambachthuys in Rotterdam Hillegersberg. Het restaurant huist in rijksmonument het Oude Raadhuis van Hillegersberg aan de Kerkstraat nummer 10. Het raadhuis was gebouwd op dezelfde plaats en de bestaande funderingen van zijn voorganger, het Ambachtshuis. Een prachtig pand met authentieke items gecombineerd met modern en sfeervol interieur. ’t Ambachthuys is een restaurant waar gastvrijheid net zo belangrijk is als gastronomie. De klassieke Franse keuken is de basis maar evenzeer zijn wij altijd nieuwsgierig naar nieuwe ideeën, technieken en smaak combinaties. Het team onder leiding van patron cuisinier Dimitri Roedoe laat zich graag inspireren door de dagverse producten van het seizoen. Zo krijg je de beste kwaliteit en de puurste smaak met herkenbare ingrediënten van optimale kwaliteit.
Keuken chef Ruben Bos
Ruben Bos is geboren en getogen Rotterdammer. Hij heeft zijn werkervaring onder andere opgedaan bij Restaurant – Hotel Savelberg en Central Park Voorburg waarna hij carriére maakte tot chef bij restaurant Allemansgeest. Hier hebben Dimitri en Ruben elkaar leren kennen. Toen er een baan vrijkwam als keukenchef bij ’t Ambachthuys was de keuze snel gemaakt. Zij vullen elkaar perfect met als eindresultaat: oogstrelende (H)eerlijke gerechten.
De strijd tegen PFAS met The Cookware Company
PFAS zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn en een negatief effect hebben op milieu en gezondheid. Naast handige eigenschappen hebben PFAS vooral ongewenste eigenschappen. Ze zijn niet afbreekbaar in het milieu, geven schadelijke effecten voor mens en milieu, verspreiden zich snel en gemakkelijke in het milieu en hopen zich op in het lichaam van mens, dier en planten. De Cookware Company bindt met o.a. merken Greenpan en Greenchef al jaren de strijd aan met PFAS. Ondertussen heeft The Cookware Company wereldwijd eigen fabrieken waarbij tijdens de productie de focus ligt op kwaliteit, nieuwe technologieën en duurzaamheid. Zij stellen een prijzenpot ter beschikking van maar liefst E.23.500,00 om chefs te belonen die de Code Van Eer dagelijks uitdragen.
Euro-Toques Nederland & International
Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities.Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!
Foto: Lonneke Buijs Fotografie