Chef’s Portrait Daan van der Wielen: Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024
Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland – Battle Area BBB Maastricht 7 oktober vanaf 12.00 uur
Brasserie Mijn Streek Heerlen
Brasserie Mijn Streek is een ontmoetingsplek voor iedereen, waar lekker eten en ontspannen centraal staat. Er wordt bij voorkeur gewerkt met producten uit de eigen streek ( Mijn Streek), het ritme van de seizoenen wordt gevolgd en waar mogelijk gebruikt chef Daan van der Wielen biologische producten. In 2018 werden zij in de Michelin Gids beloond met een Bib Gourmand als waardering voor een juiste prijs-kwaliteitsverhouding. Hiermee werd Mijn Streek een bij velen geliefde hotspot. Nieuwe eigenaar Rijk Boerma is bij uitstek de persoon die heel goed snapt waarom Mijn Streek, Mijn Streek is. Focus op kwaliteit en oprechte gastvrijheid, met een knipoog naar de lokale ambacht zal ook bij hem als leidraad dienen voor de komende jaren.
Waarom Mijn Streek, Mijn Streek is
Brasserie Mijn Streek is er voor jong en oud, voor ontspannen zakelijke bijeenkomsten, frequent bezocht door binnen- en buitenlandse politiek, maar vooral om te genieten van al het moois dat de Mijnstreek te bieden heeft. Rijk schenkt lokale wijnen en speciaalbieren en importeert eigen wijnen uit de Moezel. Het vlees komt van de plaatselijke slager, Groenten, kruiden en eetbare bloemen van eigen (dak) moestuin en het water wordt zelf gezuiverd. De chef en zijn team streven naar duurzame gastronomie: het hele product wordt verwerkt. Het afval gaat naar de krulvarkentjes waarmee de cirkel weer rond is.
De Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 tijdens de BBB
In restaurants wordt steeds vaker gevraagd naar alternatieven voor wijn als begeleiding van een gerecht. Het blijkt dat speciaalbieren dan vaak mooie combinaties opleveren, waarbij de gast verrast wordt met nieuwe, elkaar versterkende, smaken. Mede om deze reden is de Beer & Food Battle in het leven geroepen. Het geeft de betere chefs de kans om hun beste foodpairing met bier te laten beleven. Wij, Kameraod Brouwers, verbinden de beste ingrediënten, de tofste (horeca)locaties én de gezelligste bierliefhebbers. Oftewel: wij vormen kameraodschap en zoeken in samenwerking met de beste ingrediënten naar de beste foodpairing. Wij geloven in de kracht van bier aan tafel en daarom organiseren we dit jaar samen met Euro Toques de Kameraod Beer and Food Battle 2024.
De uitdaging: Beer & Food Battle 2024
Een uitdaging, dat is het zeker! Want tijdens de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht mogen wij van Kameraod Brouwers, in samenwerking met Euro-Toques, dit jaar de Beer & Food Battle organiseren op 07 oktober 2024 in de Battle area. Hier strijden zes keukenbrigades van Nederlandse restaurants om de eer door een voor-, hoofd- en nagerecht te pairen met een zelfgekozen bier of één van de bieren van Kameroad Brouwers. Tijdens de battle worden chefs uitgedaagd om de mooiste bier-spijscombinaties te presenteren aan de jury en publiek. Het doel van de battle is speciaalbier in combinatie met fine dining het podium te geven wat het verdient en daarmee Horeca Nederland laten zien dat bier aan tafel terrein wint binnen de gastronomie.