Chef’s Portrait Curtis Mulpas – PALUX Innovation Award International 2024 by ETN
PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques Nederland & International 9 oktober Kookpodium Culinaire Saisonnier Folie Culinaire BBB Maastricht
Curtis Mulpas Official Chef!
Mijn benadering van koken is gebaseerd op de principes van lokalisme en duurzaamheid. Ik streef ernaar om het beste uit lokale, seizoensgebonden producten te halen, door nauw samen te werken met producenten in mijn regio. Ik ben ervan overtuigd dat gastronomie een middel tot verandering kan zijn en ik probeer een verantwoorde keuken te promoten die het milieu en de hulpbronnen respecteert door middel van artistieke creatie.
Deelnemen aan deze wedstrijd is voor mij een kans om mijn culinaire visie te laten zien, terwijl ik het opneem tegen andere talenten in het vak. Ik ben ervan overtuigd dat deze uitwisseling niet alleen mijn praktijk zal verrijken, maar ook die van mijn studenten, aan wie ik elke dag mijn passie voor ons vak doorgeef.
De Opdracht
9 Jonge talentvolle chef-koks aangesloten bij Euro-Toques International restaurants worden genomineerd door de voorzitters van de verschillende Internationaal aangesloten landen, als finalist voor deelname aan deze wedstrijd. Op woensdag 9 oktober demonstreren zij op het Kookpodium van Culinaire Saisonnier een signatuur gerecht ( voor ieder jurylid 1x) en vertellen hierbij over de Euro-Toques waardige producten, bereidings- en kooktechnieken. De gerechten worden ambachtelijk bereid van liefst lokale kwaliteitsproducten volgens de seizoenen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: no waste!
PALUX, Keukens met Visie
De PALUX Innovation Award is in het leven geroepen voor de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland. Dit jaar gaan we Internationaal: Euro-Toques Nederland is immers aangesloten bij het Europese Euro-Toques International. De chefs kunnen het publiek met een kookdemonstratie overtuigen van hun talenten en zo de aandacht krijgen die zij verdienen. Voor de winnaar stelt PALUX een salamander ter beschikking van maar liefst E.4000,00. Tevens krijgt de winnaar een exclusieve reportage in STRRN Magazine.
Euro-Toques Nederland & International
Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities. Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!