Chef’s Portrait Bieko Rindt – “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024”

bieko rindt, chef de kleischuur, euro-toques nederland

“Minder Zout, Meer Smaak Award 2024” powered by HANOS, Nierstichting en Euro-Toques

Echte Smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en meest verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen, pitten, zaden en zuren of bereidingstechnieken zoals fermentatie. En dat is niet alleen beter voor de smaakpapillen, maar ook nog eens veel gezonder. Chef Bieko Rindt van Restaurant De Kleischuur Gouda is één van de finalisten tijdens de wedstrijd “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024” dinsdag 24 september op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Bieko Rindt – chef restaurant De Kleischuur Gouda

De oude kleischuur, direct aan het water gelegen in het centrum van Gouda is in 2014  volledig gerestaureerd en zo is Restaurant De Kleischuur ontstaan. Het restaurant draagt de energie van het verleden, het vervaardigen van natuurlijke ingrediënten tot een prachtig eindresultaat. Vroeger van klei tot plateel en tegenwoordig van lokale en biologische producten tot een kunstwerk op het bord.Bieko heeft veel kennis tot zich genomen als het gaat om plantaardig eten. De Kleischuur heeft inmiddels het plantaardig koken omarmd. Biko maakt gebruik van lokale producten en combineert dit met fermentatietechnieken van over de hele wereld zoals koji en tempeh. Hierdoor ontstaan er nieuwe hartige smaken waardoor wij smaakvol kunnen koken zonder hier veel zout aan toe te voegen.

Motivatie voor deelname aan de Minder Zout, Meer Smaak Award 2024

Bieko werkt graag met lokale, veelal plantaardige producten en combineert dit met eigentijdse kooktechnieken. Hierbij ontstaan nieuwe smaken zonder hier veel zout aan toe te voegen. En daar ligt de passie van Bieko : om de wereld smaakvoller en gezonder te maken.

de kleischuur, euro-toques nederland, plantaardig