Björn de Waal met Restaurant Het Arsenaal 1309 toegevoegd aan Guide Michelin!
Het diepe zuiden en hoge noorden worden niet overgeslagen door Michelin, dat drie nieuwe toevoegingen heeft gedaan aan de digitale gids in Nederland. De chefs van deze drie zaken zijn de eersten die in het nieuwe jaar zeker zijn van een uitnodiging voor de sterrenceremonie op 7 oktober in Maastricht.
Het oordeel van Guide Michelin
Onlangs is Restaurant Het Arsenaal 1309 in Doesburg bezocht door de inspecteurs van Michelin. Hier kookt chef Björn de Waal volgens de principes van de Dutch Cuisine. De 27-jarige chef patron kreeg als nieuwkomer vorig jaar ook al veertien punten van Gault&Millau. Het oordeel van Michelin:
‘Björn de Waal heeft een bijzondere relatie met groenten en fruit. Hij haalt ze zo lokaal mogelijk en laat hen de hoofdrol spelen in zijn creatieve keuken. Denk aan mandarijn in combinatie met gekonfijte kumquat, een luchtige espuma van mais, krokante aardappelkaantjes en zwarte truffel. De chef kookt bijvoorbeeld ook graag met wild, al spelen de groentegarnituren ook in die gerechten een voorname rol. Een bezoek aan de pittoreske Hanzestad Doesburg is niet volledig zonder een etentje in dit voormalige klooster, een prachtige mix van oud en nieuw.’