Binnenkort: Euro-Toques Nederland inspiratie kookboek 2024

lonneke buijs, lb fotografie, sint lucas, euro-toques kookboek

In augustus j.l. werd het bestuur benaderd door Lonneke Buijs. Lonneke studeert 2024 af aan de opleiding fotografie Sint Lucas Boxtel . Daarnaast heeft zij sinds 2022 een eigen bedrijf met de naam “Lonneke Buijs Fotografie” waar zij al veel ervaring heeft opgedaan met opdrachten voor portretten, foodfotografie, fotografie op de werkplaats etc.

Dit schooljaar 2023-2024 werkt zij aan een nieuw project. De opdracht voor het eindexamen is het opzetten van een project. Het project dat zij bedacht heeft is het maken van een kookboek in samenwerking met verschillende chefs/restaurants.  Chef Eltjo Scheepers van restaurant Pit in Heeswijk Dinther heeft Lonneke gewezen op Euro-Toques Nederland. Het lijkt haar  ontzettend tof om met Euro-Toques  samen te werken. Vandaar dat zij ETN benaderd heeft. Lonneke vindt dat ETN een hele mooie community heeft opgebouwd en bewondert de Euro-Toques kernwaardes.

In dit kookboek gaat Lonneke per restaurant een portret van de chef , interieur en exterieur neerzetten op foto’s. Daarna volgen dan een aantal recepten met een foto’s van gerechten of drankjes waar het restaurant om bekend staat. In totaal heeft Lonneke inmiddels 11 restaurants bezocht die mee  willen werken aan het project .

Het lijkt Lonneke vooral tof dat chefs elkaar onderling hiermee kunnen inspireren.

Per sessie heeft Lonneke de volgende foto’s gemaakt:
• een kenmerkend drankje (eventueel met actie shot, hangt af van drankje);
• de chef aan het werk (kan met flamberen, saus gieten etc.);
• een portret van de chef;
• het interieur/exterieur van het restaurant;
• een gedekte tafel;
• drie verschillende gerechten in verschillende settingen.

Niet alle foto’s worden gebruikt voor in het fotoboek maar het is belangrijk een  ruime keuze heb en voor jullie is natuurlijk alleen maar fijn als er meer foto’s zijn om te gebruiken. Van de gefotografeerde gerechten zou ik graag de recepten op willen nemen in het kookboek.

Begin januari 2024 zal Lonneke het project presenteren aan de examen kommissie. Daarna gaan we het kookboek fine tunen voor de Euro-Toques chefs. De restaurants zullen allen een kookboek ter inspiratie ontvangen waarna zij zich wellicht kunnen inschrijven voor meerdere boeken om mee te geven aan de gast.

Benieuwd naar Lonneke’s werk: bekijk  https://www.instagram.com/portfolio.lb/

Wordt vervolgd!