Fermentatie workshop bij Restaurant Het Arsenaal 1309 in Doesburg.
Maak kennis met de kracht van fermenteren. Hoe te werken, wat te doen en hoe te gebruiken.
SVH Gezel Meesterkok Björn de Waal organiseert een compleet verzorgde culinaire dag waar zo’n beetje alles m.b.t. fermenteren behandeld wordt.
Van bierbrouwen in eigen brouwerij tot lacto-fermentatie, kombucha’s en zuurdesem.
Maandag 7 april, vanaf 10:00 uur, wordt je ontvangen door de chef. Waar gestart wordt met een rondleiding door zijn voedseltuin, beginnen we eigenlijk direct met te ontdekken wat er in het jonge seizoen te vinden is.
We gaan aan de slag met de basis technieken van fermentatie, een proeverij hiervan en zien wat de mogelijkheden zijn met deze prachtige conserveringsmethode.
Na een uitgebreide culinaire lunch, neemt de chef je mee naar de brouwerij. Hier lopen we het brouwproces langs en zien we deze andere kant van alcohol-fermentatie. Dan…gaat jezelf aan de slag! Je neemt verschillende stijlen zuurkool en lacto-fermentatie mee naar huis. We maken een kombucha en starten een zuurdesem ‘moeder’. En bakken een prachtig zuurdesembrood met bierbostel: de gekookte granen en het zogenoemde ‘afvalproduct’ bij het brouwen van bier. Met natuurlijk een proeverij van eigen gebrouwen bieren.
Alleen voor Euro-Toques leden ( chefs maar ook keukenpersoneel of leerlingen) is er een speciale actie voor deze fermentatie cursus, slechts: €135,- p.p.
Er is plaats voor maximaal 15 personen
Schrijf je snel in want vol=vol!
Info@euro-toques.nl