Yolande Vesters, organisator “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024″by HANOS, Nierstichting en Euro-Toques

yolande vesters, voorzitter euro-toques nederland,

Yolande Vesters – Voorzitter Euro-Toques Nederland

Yolande heeft een grote passie voor Horeca, ruim 40 jaar als (sterren)restaurantbezoeker in binnen- en buitenland en sinds 10 jaar als Chef Patron van Restaurant ’t Molenhuys Rijkevoort. In 2014 staat zij als finalist van de RieslingWeeks ( Wines of Germany) op het podium van de Amsterdam Arena. Gevolgd door opname in de Gault & Millau gids ( 13 punten),  de Lekker 500 en Grootspraak ( maar liefst 5 druiventrosjes) . In 2019 wordt ’t Molenhuys door Proefschrift Restaurants van Jan van Lissum gekozen tot beste Prijs Plezier Restaurant van het jaar. In de culinaire rubriek “Lekker” van De Gelderlander (DMG Groep) scoort ’t Molenhuys een 9 en ook Pieter Nijdam ( De Telegraaf) spreekt lovende woorden. Dit alles als autodidact met een grote liefde voor het vak, want oorspronkelijk heeft zij 15 jaar eigen praktijken als logopediste en is zij 15 jaar directeur van een eigen Internationaal meubelbedrijf. Begrippen als communicatie, organisatie en bestuurlijke vaardigheden zijn haar op het lijf geschreven. Yolande is 1 januari 2022  voorzitter van Euro-Toques Nederland . Haar doel is de vereniging en het logo zichtbaar te maken voor de gast en te werken aan een hechte vereniging van restaurateurs die allen De Euro-Toques Code van Eer aanhangen.

Euro-Toques Nederland & International

Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities.Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!

“Minder Zout, Meer Smaak Award 2024” powered by HANOS, Nierstichting en Euro-Toques

De deelnemende chefs koken met pure smaken en werken met de mooiste en meest verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen, pitten, zaden en zuren of bereidingstechnieken zoals fermentatie.De chefs bereiden een driegangenmenu met daarin maximaal twee gram zout koken, dat was de opdracht bij de Minder Zout, Meer Smaak Award. Verder werden de teams volledig vrijgelaten.  Het doel is het publiek te tonen hoe er smaakvol gekookt kan worden met minder zout. De enige regel vanuit de organisatie? ‘Het moet gewoon gruwelijk lekker zijn!’ .Yolande Vesters behoort met Isabelle van Waesberge en Loek Beemster tot de organisatie van de tijdens de wedstrijd “Minder Zout, Meer Smaak Award 2024” dinsdag 24 september vanaf 11.00 uur op het kookpodium van Euro-Toques Nederland Hal 4 van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Tevens neemt hij deel aan de vakjury.