Chef’s Portrait Rares Moga – PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques

rares moga, euro-toques romania, palux innovation award

PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques Nederland & International 9 oktober Kookpodium Culinaire Saisonnier Folie Culinaire BBB Maastricht

Rares Moga Euro-Toques Romania

Rares Moga- Head chef La vâltoare , Sibiu Roemenië
Zijn sterke kanten zijn:
Kent de huidige procedures en volgt deze voortdurend op, communiceert en implementeert nieuw beleid in het restaurant.

Identificeert trainingsbehoeften van het restaurantteam en stelt oplossingen voor.

Coördineert de training van het restaurantpersoneel om diensten van hoge kwaliteit te kunnen bieden.

Hij organiseert en controleert de activiteiten.

Zorgt voor de kwaliteit van de grondstoffen.

Helpt met voedselkostenrapportages.

Handhaaft de efficiëntie bij een hoge werkdruk.

Verdient het vertrouwen, de inzet en de medewerking van anderen.

De Opdracht

9 Jonge talentvolle chef-koks aangesloten bij Euro-Toques International restaurants worden genomineerd door de voorzitters van de verschillende Internationaal aangesloten landen,  als finalist voor deelname aan deze wedstrijd. Op woensdag 9 oktober demonstreren zij op het Kookpodium van Culinaire Saisonnier een  signatuur gerecht ( voor ieder jurylid 1x) en vertellen hierbij over de Euro-Toques waardige producten, bereidings- en kooktechnieken. De gerechten worden ambachtelijk bereid van liefst lokale kwaliteitsproducten volgens de seizoenen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: no waste!

PALUX, Keukens met Visie

De PALUX Innovation Award is in het leven geroepen voor de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland. Dit jaar gaan we Internationaal: Euro-Toques Nederland is immers aangesloten bij het Europese Euro-Toques International. De chefs kunnen het publiek met een kookdemonstratie overtuigen van hun talenten en zo de aandacht krijgen die zij verdienen. Voor de winnaar stelt PALUX een salamander ter beschikking van maar liefst E.4000,00. Tevens krijgt de winnaar een exclusieve reportage in STRRN Magazine.

Euro-Toques Nederland & International

Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities. Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!