, ,

De essentie van Italiaans Fine Dining bij Aroma

kookboek italian fine dining by pasquale carfora

Het kookboek van Pasquale Carfora

Restaurant Aroma in Vaassen combineert de rijke Italiaanse culinaire tradities met een moderne twist. Chef Pasquale Carfora, die nu zijn eigen kookboek heeft uitgebracht, brengt met respect voor de herkomst van ingrediënten klassieke smaken tot leven. In dit boek deelt hij zijn persoonlijke interpretaties en verhalen achter authentieke gerechten, waarmee hij u, de lezer, meeneemt op een culinaire reis door Italië.

Benieuwd naar het kookboek? Bestel hem bij ons op de website.
https://restaurant-aroma.nl/aroma-van-traditie-naar-fine…/

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije

jonnie en terese boerAAN HET WOORD…

Beste lezer, het is ons een waar genoegen om dit voorwoord te mogen schrijven voor het kookboek van Restaurant Aroma Italian Fine Dining, het eerste boek van Pasquale Carfora die dappere stappen zet om de verfijnde Italiaanse keuken een gezicht te geven. Het is duidelijk een plek waar gedrevenheid, vakmanschap en smaak samenkomen om een indrukwekkende eetervaring te creëren. Als collega’s in de culinaire wereld en bewonderaars van fijne eetgelegenheden, hebben wij het genoegen gehad om de gastvrijheid en de keuken van Aroma persoonlijk te ervaren.

Die ervaring was er een van verrassing en verwondering. Pasquale en zijn team presenteren Italiaanse gerechten samen met producten uit de eigen regio; iets waar De Librije van meet af aan op gefocust was. Elk gerecht vertelt daarnaast een persoonlijk verhaal van Pasquales jeugd en verdere ontwikkeling. Hij krijgt het voor elkaar een persoonlijk stempel te drukken op zijn culinaire creaties; iets waar je in dit boek meer over leest.

De overgave van chef Pasquale aan pure kwaliteit en zijn vermogen om klassieke Italiaanse gerechten een unieke draai te geven, zijn in lijn met onze filosofie bij De Librije, waar we voortdurend streven naar een vernieuwende ervaring van onze keuken. Het is deze gedeelde toewijding aan culinaire excellentie die ons een diep respect heeft gegeven voor Aroma en alles waarvoor het staat.

Dit kookboek is een viering van Aroma’s reis in de wereld van fine dining. Het is een uitnodiging aan iedereen om de diepten van de Italiaanse keuken te verkennen door de bril van een gepassioneerde Italiaan met durf om een moderne versie te bieden van de keuken uit de regio’s waar hij opgroeide. Wij wensen Pasquale en zijn team voortdurend succes. Moge dit kookboek dienen als inspiratie voor zowel nieuwe als ervaren (thuis)koks en liefhebbers van de Italiaanse keuken die zoveel meer biedt dan pasta en pizza.

Een boek vol passie…

Van Regionale Keuken tot Fine Dining in Nederland

kookboek pasquale carfora aroma italian fine diningWie aan Italië denkt, denkt al gauw aan eten, maar ook aan het belang van familie, kunst, literatuur, zon, traditionele volkskeuken, en ook de zoektocht naar luxe, naar het buitengewone. Al deze elementen komen samen in de keuken van Restaurant Aroma. In Vaassen transformeert Pasquale Carfora, met respect voor de herkomst en achtergrond van de ingrediënten, klassieke smaken en herinneringen aan Italiaanse tradities, tot iets nieuws en persoonlijks.

Het idee dat je, afhankelijk van de omgeving waar je je bevindt, weet wat de natuur aan ingrediënten kan bieden en hoe deze ingrediënten traditioneel gebruikt worden, is naar zijn mening uitermate fascinerend. In dit inspirerende boek grijpt Pasquale de kans om te specificeren wat culinaire traditie voor hem betekent: een vertrekpunt, een inspiratiebron om gerechten opnieuw uit te vinden, die hun wortels hebben in het gebied waar ze zijn bedacht. Achter een traditioneel gerecht zit veel meer dan simpelweg een eenvoudig recept. Er is een verhaal en de geestdrift van iemand die het doorgaf.

Dit kookboek leert de lezer hopelijk meer over Italië. De diversiteit aan regionale keukens wordt belicht via anekdotes over Pasquales familie en de geschiedenis van het land. Het gaat over bijzondere pure producten waarover in de zijlijn wordt gesproken, en de traditionele keuken waarmee hij opgroeide. Allemaal elementen die deel uitmaken van het Aroma-project; sterker nog: ze vormen het fundament.

Pasquale toont lef door Italiaans fine dining, zijn schitterende manier van koken en presenteren, naar Nederland te halen; een land waarin men al gauw tevreden is met pizza en pasta.

Tot slot gaat dit boek ook over zijn familie en zijn jeugd. Factoren die veel invloed hebben op zijn kookfilosofie en de creaties in de menu’s van Aroma: gerechten die beginnen bij een traditie, om uit te komen bij verfijning.