Chef’s Portrait Salvatore Randazzo – Euro-Toques Restaurantprijs by Cookware Company

salvatore randazzo, il gattopardo, euro-toques nederland, restaurantprijs
Finalist Restaurantprijs 2024 maandag 23 september 2024 tijdens Gastvrij Rotterdam Hal 4 vanaf 11.00 uur

De passie van Salvatore Randazzo, een Siciliaan uit Catania, werd geboren omdat zijn moeder in een pasticceria-laboratorio werkte. Hij begon al vrij jong als leerling bij een kookbrigade van een Siciliaans hotel, en werkte zich daar op tot chef de partie. Zijn gedrevenheid en de liefde voor zijn land en zijn producten vind je rijkelijk terug in zijn gerechten. Door de passie die Salvatore heeft voor het overbrengen van zijn geschiedenis richting de gasten en de liefde die hij wil uitstralen voor het vak, is hij continu bezig geweest, door de jaren heen, met zichzelf te verbeteren. Met als ultieme doel zijn eigen restaurant te hebben waar hij zijn culinaire-cultuur kan overbrengen aan de gasten. Zijn keuken is als ambachtelijk Italiaans / Siciliaans te omschrijven en hierdoor brengt hij zijn passie en herinneringen over. Italian fine dining ten top. “Door lid te zijn van de Euro-Toques Nederland kom ik in contact met veel andere chefs die dezelfde filosofie hebben richting het koken. Hierdoor kan ik mijn creativiteit laten groeien door de leuke collega’s te ontmoeten op evenementen en met hun te sparren. “

De strijd tegen PFAS met The Cookware Company

PFAS zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn en een negatief effect hebben op milieu en gezondheid. Naast handige eigenschappen hebben PFAS vooral ongewenste eigenschappen. Ze zijn niet afbreekbaar in het milieu, geven schadelijke effecten voor mens en milieu, verspreiden zich snel en gemakkelijke in het milieu en hopen zich op in het lichaam van mens, dier en planten. De Cookware Company bindt met o.a. merken Greenpan en Greenchef al jaren de strijd aan met PFAS. Ondertussen heeft The Cookware Company wereldwijd eigen fabrieken waarbij tijdens de productie de focus ligt op kwaliteit, nieuwe technologieën en duurzaamheid. Zij stellen een prijzenpot ter beschikking van maar liefst E.23.500,00 om chefs te belonen die de Code Van Eer dagelijks uitdragen.

Euro-Toques Nederland & International

Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde ( onderwijs) instellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques International ( in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities.Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. De aangesloten restaurants zijn tegen voedselverspilling, gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit!

Foto: Lonneke Buijs Fotografie