Van olijfboom naar tafel in 45 minuten
Bij Valderrama centrifugeren we onze olijven in plaats van ze te persen. Dit gebeurt bij een maximale temperatuur van 18 graden Celsius, want hoe lager de temperatuur, hoe beter de kwaliteit van de olijfolie. Binnen een minuut scheiden we de tanninerijke schillen van de olijven, wat resulteert in een zachte olie zonder bitterheid. Onze olijven worden geplukt en direct verwerkt. Binnen 45 minuten zit de olie in de fles, wat zorgt voor een optimale smaak, geur en een hoog vitaminegehalte. Valderrama is een ongefilterde olijfolie, rijk aan aroma’s en gezonde stoffen. Topkoks prijzen de zachte smaak van Valderrama. Onze oliën zijn subtiel en dragen bij aan een perfecte smaakbalans in diverse gerechten van Michelinsterrenchefs.
Arbequina
Smaak: Groene appeltjes, net gemaaid gras, limoen, mango en banaan.
Toepassingen: Ideaal voor salades, dressing, risotto, het glaceren van groenten en uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas en banaan. Perfect om witbrood in te dopen.
Cornicabra
Smaak: Vers gras, grapefruit, citroen en een pepertje.
Eigenschappen: Uitermate geschikt voor bakken en braden (kan hoge temperaturen verdragen).
Toepassingen: Met name te gebruiken voor alle wild-
& gevogeltegerechten.
Hojiblanca
Smaak: Zachte tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat. Ultiem geschikt voor zowel de ‘koude’ als de ‘warme’ keuken.
Eigenschappen: Hojiblanca kan hoge temperaturen verdragen en leent zich daarom bijzonder goed voor bakken, braden en alle vleesbereidingen.
Toepassingen: Roerbak groenten, tonijn, alle tomaat gerechten, gemixte salades en alle vleesbereidingen.
Ocal Olijfolie
Smaak: De zachtste en meest neutrale van de vijf variëteiten.
Toepassingen: Zéér geschikt voor het glaceren van groenten, het afmaken van puree, over de carpaccio en het monteren van sausen in plaats van boter.
Picudo Olijfolie
Smaak: Een verfijnde olijvensmaak met een ‘botertje’, een ‘nootje’ een ‘bittertje’ en een klein roze pepertje.
Toepassingen: Ideaal bij de bereiding van alle soorten witvis, langoustines en in vissoepen, het afmaken van puree en pasta’s, bijzonder geschikt om vis- en groenten sauzen te monteren. Dé olijfolie variëteit om mayonaises mee te bereiden.
Verkrijgbaar bij Hanos – Sligro – Bidfood – Hocras – Voets specialiteiten