Björn de Waal met Restaurant Het Arsenaal 1309 toegevoegd aan Guide Michelin!

bjorn de waal, het arsenaal 1309, euro-toques nederland, michelin

Het diepe zuiden en hoge noorden worden niet overgeslagen door Michelin, dat drie nieuwe toevoegingen heeft gedaan aan de digitale gids in Nederland. De chefs van deze drie zaken zijn de eersten die in het nieuwe jaar zeker zijn van een uitnodiging voor de sterrenceremonie op 7 oktober in Maastricht.

Het oordeel van Guide Michelin

het arsenaal 1309, michelin, euro-toques nederlandOnlangs is Restaurant Het Arsenaal 1309 in Doesburg bezocht door de inspecteurs van Michelin. Hier kookt chef Björn de Waal volgens de principes van de Dutch Cuisine. De 27-jarige chef patron kreeg als nieuwkomer vorig jaar ook al veertien punten van Gault&Millau. Het oordeel van Michelin:

‘Björn de Waal heeft een bijzondere relatie met groenten en fruit. Hij haalt ze zo lokaal mogelijk en laat hen de hoofdrol spelen in zijn creatieve keuken. Denk aan mandarijn in combinatie met gekonfijte kumquat, een luchtige espuma van mais, krokante aardappelkaantjes en zwarte truffel. De chef kookt bijvoorbeeld ook graag met wild, al spelen de groentegarnituren ook in die gerechten een voorname rol. Een bezoek aan de pittoreske Hanzestad Doesburg is niet volledig zonder een etentje in dit voormalige klooster, een prachtige mix van oud en nieuw.’

Björn aan het woord

het arsenaal 1309, michelin, euro-toques nederlandWoensdag 24 januari 2024
“Restaurant Het Arsenaal 1309 toegevoegd aan de Michelin gids 2024!
Ik ben zo onwijs trots op wat wij met ons allen hebben behaald in de afgelopen 2jaar, sinds de omslag.
3 radijzen We’re smart green guide Frank Fol
14 punten Gault & Millau Nederland
Jongste ambassadeur Euro-Toques Nederland en Dutch Cuisine
En nu DE vermelding in de officiële Michelin gids
Let’s goooo”
Gefeliciteerd Björn en team Het Arsenaal 1309: wij zijn trots op jullie!!