Aanbieding van Houwers naar aanleiding van eisen NVWA voor het fermentatieproces.
Aanbieding van Houwers naar aanleiding van eisen NVWA voor het fermentatieproces.
Zoals jullie hebben kunnen lezen is chef Jouke-Piet Drijfhout van restaurant De Slotplaats in Bakkeveen bezocht door een inspecteur van de NVWA. Deze heeft ter plekke aangegeven dat er strengere eisen gaan gelden voor het fermentatieproces. Jouke-Piet heeft daarop contact opgenomen met Euro-Toques Nederland, Yolande heeft direct contact opgenomen met ETN partner Toos Houwers van Houwers.
Eisen m.b.t. het fermentatieproces.
Vrijdag 25 augustus 2023 heeft één van de inspecteurs van Houwers restaurant De Slotplaats bezocht. Hij heeft aangegeven dat er wordt gewerkt volgens de hygiënecode voor de Horeca waarin fermentatie niet is benoemd. Voor het aanvullende proces fermenteren van groenten ( kritisch beheers punt CCP 10) opgenomen onder paragraaf 10.7. Op basis van deze paragraaf moeten de volgende stappen in kaart gebracht worden voor de verschillende fermentatieprocessen die uitgevoerd worden per restaurant
- Vast receptuur/ingrediënten
- Vaste werkwijze
- PH controle <3.8 (CCP). Bij elke bereiding en tussenfase controleren en registreren
- Bewaren bij 7 graden Celsius maximaal 7 dagen
- Allergenen informatie en codering
- Basisvoorwaarden hygiënisch handelen.
Aanvullend op de procesbeschrijvingen kunnen microbiologische analyses uitgevoerd worden. Bi een houdbaarheid langer dan 7 dagen moet aanvullend onderzoek uitgevoerd worden.
Aanbieding Houwers voor Euro-Toques Nederland leden
Op basis van deze informatie, om het fermentatieproces te documenteren, heeft Houwers voor de Euro-Toques Nederland leden de onderstaande aanbieding:
De investering per restaurant:
- Inventarisatie bezoek op afspraak, op locatie ( 1,5 uur) 188,48
- Uitwerken van de geïnventariseerde informatie (4 uur) 398,80
Totaal E.587,28
Eventueel microbiologisch onderzoek is op basis van nacalculatie