Chef’s Portrait Ralph Ortmans : Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland
Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland – Battle Area BBB Maastricht 7 oktober vanaf 12.00 uur
Restaurant Skal Grave
Skål betekent ‘proost’ in het Zweeds en daarmee dekt de naam eigenlijk al direct de lading. Skål is een gezellig intiem
restaurant dat zich zowel qua interieur als cuisine laat inspireren door Scandinavië. Minimalisme en het werken met lokale, eerlijke
producten zijn kernbegrippen die bij ons de boventoon voeren.
Skål gevestigd in een knus pandje aan de Maasstraat in de pittoreske
binnenstad van Grave, waar u in een losse sfeer kunt genieten van voortreffelijke wijnen, maar ook van typische Scandinavische
(fris)dranken. Als het over de gerechten gaat, kunt u van ons verwachten dat wij veel in het seizoen zullen werken en dat wij
zoveel mogelijk gebruik zullen maken van de prachtige producten die in onze directe omgeving te verkrijgen zijn. Verwacht dan ook geen eland, maar eerder een lokaal rund uw gerecht, waarmee gekookt wordt met technieken die thuis horen in de New Nordic Cuisine. Denk aan technieken als pekelen, fermenteren en inleggen.
In de keuken staat chefkok Ralph Ortmans aan het roer, die met zijn keukenteam iedere zes weken een nieuw menu vol smaakbommetjes creëert met de producten die op dat moment het mooist in de buurt te verkrijgen zijn.
Liane Hermkens legt u als maitre op haar beurt in de watten en adviseert u op het gebied van wine, beer of cocktail (en cocktail)
pairing. Naast maitre en chefkok zijn Ralph en Lisanne als horecastel ook de eigenaren van Skål en doen dan ook iedere dag hun
best op samen de gasten een onvergetelijke ervaring te laten beleven.
De Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 tijdens de BBB
In restaurants wordt steeds vaker gevraagd naar alternatieven voor wijn als begeleiding van een gerecht. Het blijkt dat speciaalbieren dan vaak mooie combinaties opleveren, waarbij de gast verrast wordt met nieuwe, elkaar versterkende, smaken. Mede om deze reden is de Beer & Food Battle in het leven geroepen. Het geeft de betere chefs de kans om hun beste foodpairing met bier te laten beleven. Wij, Kameraod Brouwers, verbinden de beste ingrediënten, de tofste (horeca)locaties én de gezelligste bierliefhebbers. Oftewel: wij vormen kameraodschap en zoeken in samenwerking met de beste ingrediënten naar de beste foodpairing. Wij geloven in de kracht van bier aan tafel en daarom organiseren we dit jaar samen met Euro Toques de Kameraod Beer and Food Battle 2024.
De uitdaging: Beer & Food Battle 2024
Een uitdaging, dat is het zeker! Want tijdens de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht mogen wij van Kameraod Brouwers, in samenwerking met Euro-Toques, dit jaar de Beer & Food Battle organiseren op 07 oktober 2024 in de Battle area. Hier strijden zes keukenbrigades van Nederlandse restaurants om de eer door een voor-, hoofd- en nagerecht te pairen met een zelfgekozen bier of één van de bieren van Kameroad Brouwers. Tijdens de battle worden chefs uitgedaagd om de mooiste bier-spijscombinaties te presenteren aan de jury en publiek. Het doel van de battle is speciaalbier in combinatie met fine dining het podium te geven wat het verdient en daarmee Horeca Nederland laten zien dat bier aan tafel terrein wint binnen de gastronomie.